Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Počela izgradnja dionice autoceste od Zvirovića do mosta Počitelj

Počela izgradnja dionice autoceste od Zvirovića do mosta Počitelj

by | 22. studenoga 2019. 14:17 | Vijesti

Na gradilištu poddionice autoceste Počitelj – Zvirovići održana je svečana ceremonija početka radova na novih 10 kilometara autoceste na Koridoru Vc. Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca, za LOT1, u okviru kojeg će se graditi petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Poddionica Počitelj – Zvirovići je dio dionice Počitelj – Bijača a radovi se podijeljeni na dva lota. Veliki most Počitelj je u okviru LOTA 2, izvođač radova na ovom projektu je konzorcij koji čine azerbajdžanska i kineske tvrtke a predviđeni rok izgradnje za most je 30 mjeseci.
Ukupna dužina poddionice AUTOCESTE Počitelj – Zvirovići je 11,75 kilometara, a najznačajniji objekt na poddionici je most Počitelj ukupne dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti  spojene dvije obale rijeke Neretve.
Poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom u visini od 100 miliona eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 miliona eura.

{mp3}kina{/mp3}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...