Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Pojedinačna državna prvenstva u boćanju: Dinastija Grbavac ovladala trofejima

Pojedinačna državna prvenstva u boćanju: Dinastija Grbavac ovladala trofejima

by | 12. studenoga 2021. 11:18 | Vijesti

Pobjedom Vinka Grbavca u disciplini precizno izbijanje, dinastija Grbavaca, sin – Vinko i otac Nedjeljko učinili su presedan u bosanskohercegovačkom boćanju, osvojili su sva tri naslova državnog prvaka. Jest da je Nedjeljko slavio u paru s Antom Jukom, međutim to ništa ne mijenja, sva tri trofeja praktično idu u jednu kuću. Nešto slično u proteklih dvadeset i kusur godina koliko je duga era pojedinačnih državnih prvenstava, nije zabilježeno.

Nakon što je u disciplini pojedinac klasično uzeo naslov državnog prvaka Vinko Grbavac je postao državni prvak i u paru. Zanimljivo, Grbavac je u sve tri serije bio najbolji i zasluženo u brojnoj i jakoj konkurenciji osvojio trofej. Cinici kažu da je dobro što je ovoga puta otac mu Nedjeljko – Neđo, bio u ulozi suca, inače bi i on uzeo medalju kako je krenulo Grbavčevu kuću.

U finalnoj seriji Vinko Grbavac je ostvario 15 poena, a iza njega bili su Marinko Mikulić i Filip Divić sa po 11, dok je do finala zapaženi Fahrudin Rahmetović stao na samo četiri poena. Nakon raspucavanja Mikulić je bio bolji od nadarenog Divića s 14 pogodaka i tako osvojio drugo mjesto. Konačni poredak, 1. Vinko Grbavac (BK Rastok, Prolog) 15, 2. Marinko Mikulić (BK Široki, Široki Brijeg) 11 (14), 3. Filip Divić (BK Sveti Stipan, Gorica) 11 (10), 4. Fahrudin Rahmetović (Napredak Willa, Sarajevo) 4 „punta“. Uz zlatnu medalju Grbavcu je na proglašenju uručen i pobjednički pokal, Mikulić je osvojio srebrenu, a Divić i Rahmetović, brončane medalje.

Na prvenstvu je nastupilo čak 36 boćara iz svih devet aktivnih klubova, što je rekord u zadnjih desetak godina. Prvenstvo je održano u boćarskom domu „Nožinac“ u Rastovači, pokraj Posušja.

Podsjećamo i na nagrađene u ostale dvije pojedinačne discipline, pojedinac klasično: 1. Vinko Grbavac (BK Rastok), 2. Mate Grbavac (Bura, Posušje), 3. Vladimir Kanevčev (Napredak Willa), 4. Danijel Kužić (BK Rastok); disciplina par: 1. Čapljina 1 (Nedjeljko Grbavac/Ante Juka), 2. Bura 1 (Mate Grubišić/Vlado Sentić), 3. Grude 1 (Goran Boban/ Milorad Bošnjak), 4. Bura 2 (Marinko Grubišić/Hrvoje Grubišić).

Poslije jesenske polusezone momčadskog dijelu prvenstva, te tri pojedinačna državna prvenstva, narednog vikenda slijedi kup, koji će se igrati u subotu, 13-og, u Boćarskoj dvorani „Biberon“ u Grudama. Kao i na pojedinačnim natjecanjima, očekuje se dobar odziv boćara, odnosno klubova.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...