Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljina dobila i malonogometni klub, a Pero Pervan ističe: Zadovoljni smo s početkom rada

Čapljina dobila i malonogometni klub, a Pero Pervan ističe: Zadovoljni smo s početkom rada

by | 2. prosinca 2021. 11:01 | Vijesti

   Plodna je bila ova godina za čapljinski nogomet u cjelini. Nakon desetak godina u Čeljevu je oživio nogometni klub Neretva 2020, koji se odmah uključio u Ligu Hercegovačko-neretvanske županije, a utemeljen je i Malonogometni klub Čapljina. Malonogometaši su krenuli iz treće skupine Prve lige. Početni bilanca malonogometaša je solidna, u četiri utakmice ostvaren je polovičan učinak, od dvije pobjede. Pero Pervan doskora kapetan Čapljine, a sada malonogometaš Čapljine ostvareno komentira riječima:

   „Prva je godina kako smo se skupili i počeli igrati zajedno, startom smo posve zadovoljni. Napredak je očit iz utakmice u utakmicu. Imamo igrače s iskustvom i početnike, sve skupa nadolazimo kao ekipa. Mogu reći da sam osobno iznenađen interesom za mali nogomet“, kaže Pervan te na primjedbu da je klupa ‘sve duža’ nastavlja:

   „Imamo zaista širok kadar, sve su to domaći momci, dobri igrači, klapa smo dobra, družina, mislim da možemo igrati zapaženu ulogu bez obzira što smo debitanti u ligi. U ovaj projekt nismo krenuli slučajno, nekoliko godina smo razmišljali o osnivanju malonogometnog kluba, dok ove godine nismo prešli što se kaže s riječi na djelo. Kažem još jednom, osobno i mene je iznenadio interes i mladih, a i iskusnijih igrača da se uključe u malonogometni klub“, konstatira Pervan, a zatim razlaže:

   „Većina nas je igrala turnire, a kad turnira nema imamo termine u dvorani igramo za svoj gušt. Poslije tih termina družeći se i razgovarajući, počeli smo zagovarati organizaciju malonogometnog kluba. Administrativnog dijela posla prihvatili su se Damir Obad i Nikola Arar, oni su sredili tu što se kaže „papirologiju“. Mi ostali krenuli smo regrutirati igrače, Nije to bio težak posao, vidite koliko je zainteresiranih. Imamo i svoju publiku, na obje domaće utakmice prodefiliralo je po stotinjak navijača, mislim kada se ustabilimo da će i posjet biti veći. Ovo nam je prva sezona, kad se prošire informacije o našim nastupima, imat ćemo i na tribinama pravi nogometni ugođaj.

   Pervan ističe da rezultatima nisu opterećeni, važno nam je igrati i dobro se zabaviti. U ovoj sezoni ćemo izmjeriti što i koliko možemo, pa onda praviti planove za dalje.

Ponavljam još jednom, krenuli smo iz zabave, pa kroz tu činjenicu treba gledati i na igre i na rezultate. S obzirom da se vrijeme štopa, čista igra je četrdeset minuta, utakmice su zahtjevne, mislim i zanimljive. Nama koji smo igrali veliki nogomet, trebat će vremena za prilagodbu“, zaključuje Pervan.

U četvrtom kolu Čapljinci su savladali mostarski Rudnik 6:1. Prethodno su na domaćem parketu nadigrali Mostarske kiše 4:2, startali su gostujućim porazom od Konjica 2:8, a u trećem kolu izgubili su i drugu gostujuću utakmicu protiv Seljaka u Livnu 0:4. U Prvoj fucal ligi, treća skupina, Čapljinci su trenutačno peti sa 6 bodova. Vidi Konjic sa 12 bodova, Seljak na drugom mjestu ima devet, trećeplasirana Iskra Vrbas i četvrtoplasirani Čulin mlin imaju po sedam, za Čapljine na šestom mjestu je Zrinjski sa tri osvojena boda, dok sedmo i osmo mjesto zauzimaju Mostarske kiše i Rudnik, koji su za sada bez bodova.

Tekst i foto: D Musa

{gallery}2021/12/mnk{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...