Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljina dobila i malonogometni klub, a Pero Pervan ističe: Zadovoljni smo s početkom rada

Čapljina dobila i malonogometni klub, a Pero Pervan ističe: Zadovoljni smo s početkom rada

by | 2. prosinca 2021. 11:01 | Vijesti

   Plodna je bila ova godina za čapljinski nogomet u cjelini. Nakon desetak godina u Čeljevu je oživio nogometni klub Neretva 2020, koji se odmah uključio u Ligu Hercegovačko-neretvanske županije, a utemeljen je i Malonogometni klub Čapljina. Malonogometaši su krenuli iz treće skupine Prve lige. Početni bilanca malonogometaša je solidna, u četiri utakmice ostvaren je polovičan učinak, od dvije pobjede. Pero Pervan doskora kapetan Čapljine, a sada malonogometaš Čapljine ostvareno komentira riječima:

   „Prva je godina kako smo se skupili i počeli igrati zajedno, startom smo posve zadovoljni. Napredak je očit iz utakmice u utakmicu. Imamo igrače s iskustvom i početnike, sve skupa nadolazimo kao ekipa. Mogu reći da sam osobno iznenađen interesom za mali nogomet“, kaže Pervan te na primjedbu da je klupa ‘sve duža’ nastavlja:

   „Imamo zaista širok kadar, sve su to domaći momci, dobri igrači, klapa smo dobra, družina, mislim da možemo igrati zapaženu ulogu bez obzira što smo debitanti u ligi. U ovaj projekt nismo krenuli slučajno, nekoliko godina smo razmišljali o osnivanju malonogometnog kluba, dok ove godine nismo prešli što se kaže s riječi na djelo. Kažem još jednom, osobno i mene je iznenadio interes i mladih, a i iskusnijih igrača da se uključe u malonogometni klub“, konstatira Pervan, a zatim razlaže:

   „Većina nas je igrala turnire, a kad turnira nema imamo termine u dvorani igramo za svoj gušt. Poslije tih termina družeći se i razgovarajući, počeli smo zagovarati organizaciju malonogometnog kluba. Administrativnog dijela posla prihvatili su se Damir Obad i Nikola Arar, oni su sredili tu što se kaže „papirologiju“. Mi ostali krenuli smo regrutirati igrače, Nije to bio težak posao, vidite koliko je zainteresiranih. Imamo i svoju publiku, na obje domaće utakmice prodefiliralo je po stotinjak navijača, mislim kada se ustabilimo da će i posjet biti veći. Ovo nam je prva sezona, kad se prošire informacije o našim nastupima, imat ćemo i na tribinama pravi nogometni ugođaj.

   Pervan ističe da rezultatima nisu opterećeni, važno nam je igrati i dobro se zabaviti. U ovoj sezoni ćemo izmjeriti što i koliko možemo, pa onda praviti planove za dalje.

Ponavljam još jednom, krenuli smo iz zabave, pa kroz tu činjenicu treba gledati i na igre i na rezultate. S obzirom da se vrijeme štopa, čista igra je četrdeset minuta, utakmice su zahtjevne, mislim i zanimljive. Nama koji smo igrali veliki nogomet, trebat će vremena za prilagodbu“, zaključuje Pervan.

U četvrtom kolu Čapljinci su savladali mostarski Rudnik 6:1. Prethodno su na domaćem parketu nadigrali Mostarske kiše 4:2, startali su gostujućim porazom od Konjica 2:8, a u trećem kolu izgubili su i drugu gostujuću utakmicu protiv Seljaka u Livnu 0:4. U Prvoj fucal ligi, treća skupina, Čapljinci su trenutačno peti sa 6 bodova. Vidi Konjic sa 12 bodova, Seljak na drugom mjestu ima devet, trećeplasirana Iskra Vrbas i četvrtoplasirani Čulin mlin imaju po sedam, za Čapljine na šestom mjestu je Zrinjski sa tri osvojena boda, dok sedmo i osmo mjesto zauzimaju Mostarske kiše i Rudnik, koji su za sada bez bodova.

Tekst i foto: D Musa

{gallery}2021/12/mnk{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...