Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Petar Raguž: Ne znam što u klubu misle, ali bez plaće se ne može živjeti!“

Petar Raguž: Ne znam što u klubu misle, ali bez plaće se ne može živjeti!“

by | 10. siječnja 2020. 16:57 | Vijesti

   Petra Raguža čapljinskog nogometaša na dan prvog proziva igrača Čelika čiji je član bio prošle jeseni, zatekli smo u Čapljini. Kako je dobar dio jeseni zbog bolesti i ozljeda, izbivao s terena, prva asocijacija bila je na nove slične probleme, međutim od Petra doznajemo nešto posve drugo:

   „Kad sam došao u Čelik sve je bilo kako smo se dogovorili. Prvu utakmicu protiv Širokog Brijega, odigrali smo dobro i pobijedili, a ja sam odigrao devedeset minuta. Sljedeća utakmica bila je protiv Sarajeva kući, pune tribine, ja nisam mogao igrati zbog viroze. Vratio sam se protiv Veleža, ali viroza je uzela danak, nisam bio na razini, opet sam se opet razbolio. Pauzirao sam sedam dana, nakon čega mi je trebalo vremena vratiti se u prvu postavu. Kada sam to uspio protiv Zrinjskog, a onda mi je otišao mišić… Peh za pehom.

   -Polusezona za zaborav?

   -Upravo tako, što prije zaboraviti i vratiti se na stare staze.

   -Proziv, niste otišli u Zenicu?

   -Nisu ispoštovali dogovoreno, mislio sam sporazumno raskinuti ugovor, međutim na to nisu pristajali. Onda je nas nekolicina igrača kontaktirala sindikat nogometaša, podnijeli tužbe, čekamo rasplet.

   -Nesporazumi s igračima postali su praksa u Čeliku, jesenas zbog dugova prema igraču jednu utakmicu nije niti igrao, što je po srijedi?

   -Ne znam što bi rekao po tom pitanju, samo mi nije jasno što u klubu misle? Imamo valjane ugovore, svaki igrački koji ih je do sada tužio, dobio je na sudu. Svi mi igrači koji nisu išli na proziv svatko od nas desetak, mislio je sporazumno raskinuti ugovor, dakle da se isplati dio potraživanja uz ispisnicu. Nisu pristali. Poslali smo dopis za opomenu, nisu odgovorili nikome. Zaista ne znam što misle, samo znam tko ih je god je od igrača, do sada tužio dobio je na sudu. Nisam mislio da će do toga doći, međutim nama igračima ne preostaje ništa drugo. Novaca nema, a treba od nečega živjeti. Ne mogu u Zenici biti bez plaće.

   -Situacija je delikatna, do odluke suda može potrajati, igrači nemaju vremena za čekanje, nastavak prvenstva se bliži?

   -Imam par izglednih ponuda, ali prvo čekam papire pa ćemo vidjeti. Treniram sam individualno, čekajući rasplet.

   Tako je oko podneva zborio Petar Raguž, predvečer u šetnji ulicama Ljubuškog zapazili smo nekolicinu igrača Čelika, koji su odmah po održanoj prozivki stigli na pripreme. U stvari uputili su se u Međugorje, ali su na kraju završili u Ljubuškom. Uz Petra Raguža na prvom prozivu nije bilo još devet igrača – Okić, Jamak, Dilaver, Dedić, Pecelj, Brekalo, Blažević, Isić i Miletić. U međuvremenu je u Čeliku promijenjen sportski direktor, koji bi na startu trebao razriješiti situaciju oko statusa desetak nogometaša.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...