Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U subotu u Gabeli, utakmicom Dinamo – Zrinjski, starta 29. Memorijal Andrije Ankovića

U subotu u Gabeli, utakmicom Dinamo – Zrinjski, starta 29. Memorijal Andrije Ankovića

by | 25. siječnja 2019. 16:27 | Vijesti

   Petak je u pravom smislu riječi za marne organizatore 29. nogometnog turnira „Memorijal Andrije Ankovića” bila je u pravom smislu dan D. Radilo se na dvije fronte, pripremi za nogometni turnir i pripremi za donatorsku GOŠK-ovu, plavo bijelu noć. U toj utrci s vremenom gledalo se i u nebo koje bi opet mogle biti jedan od sukreatora odvijanja turnira u Gabeli. Kada je u popodnevu na brdu Popina na krajnjem jugu čapljinske općine, prema Neumu, to je ozbiljno zabrinulo organizatore. Nikica Pehar dopredsjednik kluba, jedan od rijetkih članova uprave koji je proteklih dana stizao novinarima progovoriti i koju oko organizacije kluba, posebice je naglasio činjenicu.

   „Svi članovi Upravnog odbora, svi angažirani ljudi iz Gabele, Gabela Polja i čapljinske općine rade volonterski, bez ikakve naknade. Mislim da to rijetkost, zato smo smo stigli i do rekordnog 29-og turnira u regiji.

   S obzirom da je kiša proteklih dana obilato nakvasila teren stadiona „Perica Pavlović” organizatori su se nadali da će bura ispuhati, odnosno bar površinski osušiti, teren. Otud i zabrinutost zbog snijega na domak Gabele. Kako bi sačuvali glavni i pomoćni teren ekipa GOŠK-a preselila je u Međugorje.

   Lista sudionika poznata je već odavno, uz domaćina GOŠK, još će nastupiti druga momčad GNK Dinama, Zagreb, zatim prvak BiH – Zrinjski iz Mostara, te branitelj trofeja i prvak Crne Gore – Sutjeska iz Nikšića.

   Raspored turnira već je poznat, nakon kraće ceremonije otvaranja, turnir će početi utakmicom Dinamo II – Zrinjski u 13 sati. Drugi polufinalni susret Sutjeska – GOŠK, počet će u 15 sati. U nedjelju, drugog turnirskog dana, poraženi polufinalisti igrat će utakmicu za treće mjesto, dok će od 15 sati pobjednici polufinala, igrati finalni susret.

   Pokrovitelj ovogodišnjeg memorijala je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije. 

D. Musa 

                                   Plavo – bijelom noći počinje obilježavanje stogodišnjice nogometa u Gabeli 

Tradicionalna GOŠK-va plavo – bijela noć održat će se večeras u motelu „Lav” u Gabeli. Ovom događaju dodatnu težinu daje činjenica da će to ujedno biti i početak obilježavanja 100(!) godišnjice GOŠK-a, odnosno nogometa u Gabeli. Program će početi u 19,30, a posjetitelje će zabavljati grupa „Galeb” iz Mostara. (dmu)

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...