Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćari jači od korone

Boćari jači od korone

by | 20. kolovoza 2020. 15:59 | Vijesti

   Pandemija korona virusa ostavila je traga na manje više svim sportovima, pa tako i boćanju. Međutim, za razliku od drugih sportova, boćari su bez službenih nastupa nepunih deset mjeseci. Naime, poslije jesenske polusezone, prvenstvo se trebalo nastaviti početkom travnja, međutim kako je tada već carevala korona, od nastavka nije bilo ništa.

   „Jedno je sigurno – nećemo dozvoliti gašenje boćanja”, kategoričan je Mate Grubišić predsjednik Boćarskog saveza BiH, a zatim dodao:

   „Kakav će biti sustav u novoj sezoni i kada će startati, odlučit će Upravni odbor na sastanku u nedjelju, 23. kolovoza”.

   Sastanak čelnog tijela Boćarskog saveza BiH, održat će se u Čapljini. Prema dosada poznatom za novu sezonu prijavljeno je devet klubova. Uz šest ekipa koje su se prošle jeseni natjecale u Prvoj ligi – Grude, Čapljina, Rastok, Neum, Široki i Bura, stigle su i prijave čapljinskog Dračeva, zatim ekipe Sv. Stipan iz Gorice koja nije bila aktivna nekoliko sezona, te sarajevskog Napretka. Do održavanja sjednice Upravnog odbora Boćarskog saveza, moguća je i prijava bivšeg prvaka BK Ante Rozić iz Mostara. Upravo će od broja klubova koji se prijave za natjecanje, ovisiti organizacija natjecanja, početak prvenstva i slično.

   Jedno je sigurno dojam je da će boćari uspješno „preboljeti” koronu.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!