Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Bliži se početak boćarske sezone: Prvenstvo starta u dva vala, prvi favorit Ante Rozić

Bliži se početak boćarske sezone: Prvenstvo starta u dva vala, prvi favorit Ante Rozić

by | 4. travnja 2019. 16:15 | Vijesti

Ovoga vikenda startat će boćarsko prvenstvo Bosne i Hercegovine. Kao i prošle godine, u pogonu će biti devet klubova. Prvi dio će se igrati po skupinama. U A skupini su – Neum, Čapljina, Široki, Napredak Willa (Sarajevo) i Bura (Posušje). Članovi B skupine su Grude, Rastok (Prolog kod Ljubuškog), Dračevo i Ante Rozić iz Mostara.

U A skupini natjecanje će krenuti ovoga vikenda, a sezonu će otvoriti duel prošlogodišnjih polufinalista, Čapljina – Široki u subotu, 6-og travnja, dok će 7-og travnja u Sarajevu, igrati, Napredak Willa – Bura, slobodan je Neum. Natjecanje u B skupini, zbog manje klubova, a time i kola, počet će tek za mjesec dana, 5-og svibnja, kako bi se natjecanje u obje lige istodobno završilo, a onda nastavilo doigravanje za prvaka, odnosno razigravanje za opstanak u ligi.

„Raspored smo uskladiti tako da sva ekipna natjecanja ove sezone, završimo do polovice srpnja. Ligaški dio u obje završit će 23-eg lipnja, dok će se doigravanje i razigravanje okončati do polovice srpnja”, ističe Mate Grubišić, predsjednik Boćarskog saveza BiH, te dodaje:

„Na jesen, odnosno koncem ljeta, planirali smo početak nove sezone, čime prelazimo na sustav jesen – proljeće, kao i drugi ekipni sportovi. To nam je plan, nadam se da ćemo ga ostvarivati. Boćarski razvijene zemlje primjerice Hrvatska, na taj sustav prešle su prije nekoliko godina. Istina, u početku će biti problema, jer imamo samo dvije boćarske dvorane, u Grudama i Posušju, međutim, računamo na podršku i razumijevanje klubova, kako bi prelaz na novi sustav bio što bezbolniji”, naglašava Grubišić.

Od Ilije Tomića, tajnika Boćarskog saveza BiH doznali smo da je sve spremno za početak nove sezone, te se nada da će kao i prošla proteći prema planu i bez problema.

Naravno, kao i drugim sportovima i u boćanju se uoči prvenstva, traže se favoriti, većina je suglasna da je to aktualni prvak Ante Rozić, tek potom spominju se Grude i Bura.

Propustili ste? Poslušajte!