Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Otvoreno prvenstvo čapljine u lovnom streljaštvu; Ivica Bačić i neumski lovci „okupirali“ tron

Otvoreno prvenstvo čapljine u lovnom streljaštvu; Ivica Bačić i neumski lovci „okupirali“ tron

by | 2. listopada 2017. 12:22 | Vijesti

Prekrasan sunčan dan dočekao je natjecatelje u lovnom streljaštvu na strelištu Bodenici iznad Trebižata, u čapljinskoj općini. Valja reći da je taj vremenski ugođaj uvelike odudarao od crnog okruženja kojeg je iza sebe ostavio ljetošnji požar.

Međutim, požrtvovni čapljinski lovci uspjeli najprije spasiti objekt streljane od požara, osim nastrešnice za gledatelje, koja je izgorjela, a zatim ga i u potpunosti osposobiti za natjecanje. Uglavnom, za uspješno otvoreno prvenstvo Čapljine u lovnom streljaštvu, poklopili su se svi uvjeti od vremenskih preko uređenog strelišta do raspoloženih strijelaca. Najviše uspjeha pri tome imali su lovci Jadrana iz Neuma, čiji su se članovi posebice Ivica Bačić, nakupili trofeja da im je bio problem sve i ponijeti.
U pojedinačnoj konkurenciji, prvi je bio upravo Ivica Bačić (Jadran – Neum), drugo mjesto osvojio je Zoran Mandarić (Mosor – Široki Brijeg), treći je bio Alen Franić (Jadran – Neum), a četvrti domaći predstavnik Ilija Sušac (Galeb – Čapljina). Ekipni poredak otvorenog prvenstva Čapljine, 1. Jadran (Neum), 2. Mosor (Široki Brijeg), 3. Orao (Čitluk).
Otvoreno prvenstvo Čapljine bilo je ujedno i zadnje kolo lige Herceg-Bosne, pa se tako dobio i konačni pojedinačni i ekipni poredak ovogodišnje lige Lovačkog saveza Herceg Bosne. Ekipni poredak je bio identičan, kao i na otvorenom prvenstvu Čapljine, 1. Jadran (Neum), 2. Mosor (Široki Brijeg), 3. Orao (Čitluk).
U pojedinačnoj konkurenciji dvostruka pobjeda neumskih gusara. Konačni poredak lige Lovačkog saveza Herceg-Bosne u pojedinačnoj konkurenciji, 1. Ivica Bačić (Jadran – Neum), 2. Alen Franić (Jadran – Neum) 3. Zoran Mandić (Mosor – Široki Brijeg), 4. Ilija Sušac (Galeb – Čapljina)…
Na otvorenom prvenstvu Čapljine u lovnom streljaštvu, sudjelovalo je sedam ekipa s 35 članova, te poveći broj „kibicera“. Po završetku natjecanja najboljima su uručeni pehari i priznanja. Tom prigodom okupljene su pozdravili Ivica Lučić tajnik LS Herceg-Bosne, Željko Bonić, pomoćnik načelnika općine Čapljina za Društvene djelatnosti i Pero Zekušić predsjednik LD „Galeb“ Čapljina. Otvoreno prvenstvo Čapljine u lovnom streljaštvu održano je u sklopu programa obilježavanja dana općine Čapljina 4. listopada, a njegovo održavanje pomogli su ured čapljinskog načelnika dr. Smiljana Vidića i trgovina lovačkom opremom „Obradović“ iz Čapljine. Naravno, organizator je bilo LD „Galeb“ Čapljina.
Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2017/galerija/streljastvo_2017{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...