Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Otvoren natječaj Studentskog centra u Mostaru: Velika potražnja i ulaganje u visok standard

Otvoren natječaj Studentskog centra u Mostaru: Velika potražnja i ulaganje u visok standard

by | 18. lipnja 2024. 13:56 | Aktualno, Vijesti

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru je objavio natječaj za smještaj studenata starijih studijskih godina. Veliki je interes i broj prijava, ali svoje mjesto u centru moći će naći 260 studenata starijih godina.

Osim toga, krajem kolovoza bit će objavljen natječaj za prijem 120 brucoša. Svi studenti i dalje će svoj mjesečni boravak plaćati 165 maraka.

Ravnateljica Anita Glibić pozvala je sve studente da pažljivo pročitaju natječaj i prilože potrebne dokumente kako bi povećali svoje šanse za dobivanje smještaja. Zbog velikog zanimanja i broja prijavljenih, studenti se rangiraju prema uspjehu u školovanju i udaljenosti mjesta iz kojega dolaze, međutim osiguran je smještaj i za sportaše i studente iz socijalnih kategorija.

Kako je Glibić pojasnila, prošle akademske godine zabilježen je najveći broj aplikacija u posljednjih deset godina s porastom od gotovo 25 posto, a s obzirom na sve postignuto u aktualnoj akademskoj godini, ravnateljica vjeruje da će i ovoga puta biti jako velika potražnja.

– Kada su naše usluge u pitanju, zaista slovimo za najmodernije i najbolje opremljen Studentski centar u regiji, s moderno opremljenim i klimatiziranim sobama koje posjeduju i hladnjake. Trenutno smo već u fazi renovacije, a studenti svake godine ulaze u gotovo nove, opremljene sobe – rekla je Glibić.

Velika potražnja govori da povjerenje postoji te da je primjetan kvalitetan rad, smatra ravnateljica. Međutim, kako napominje, treba biti svjestan i da je jako teško danas financirati privatni smještaj, ali i prehranu studenta. Tako da, osim studenata u centru koji imaju pravo na tri obroka dnevno, svi studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti studentski restoran po cijeni od 3,5 KM za cjelokupan obrok.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Glibić je najavila rekonstrukciju studentskog restorana od 15. srpnja koja bi trebala biti završena do 31. kolovoza.

Kako je napomenula, Studentski centar isključivo se financira od županijskih subvencija za svakog studenta te uplatom stanarina koje će i ove godine ostati iste kao i do sada, odnosno 165 maraka. Za tu odluku ravnateljica je dobila veliku podršku Upravnog odbora.

Na temelju odluke Upravnog vijeća Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Ur.broj: 20-401-06/24 Studentski centar Sveučilišta u Mostaru za akademsku 2024./2025. godinu raspisuje: Natječaj za prijem studenata starijih studentskih godina u Studentski centar Sveučilišta u Mostaru.

Natječaj za studente starijih studijskih godina otvoren je od 17.06.2024. do 19.07.2024. godine a studenti se mogu prijaviti osobno u sektoru za smještaj Centra ili putem online prijavnog obrasca na web stranici www.scm.ba.

Pravo na apliciranje za Natječaj za prijem studenata u Studentski centar Sveučilišta u Mostaru imaju svi redoviti studenti Sveučilišta u Mostaru koji nemaju mjesto prebivališta u općini Mostar.

Pravo na prijem u Studentski centar studenti ostvaruju na temelju ostvarenih bodova utvrđenih po Pravilniku o uvjetima, kriterijima i postupku prijema studenata u Studentski centar Sveučilišta u Mostaru.

Studentski centar po ovom Natječaju prima 260 redovitih studenata Sveučilišta u Mostaru.

Cjelokupna forma natječaja OVDJE

ONLINE prijave na linku: KLIK DA OTVORITE ONLINE PRIJAVU

 

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...