Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Osnovana Udruga korisnika voda “Višićka kaseta” koja će upravljati sustavom odvodnje i navodnjavanja

Osnovana Udruga korisnika voda “Višićka kaseta” koja će upravljati sustavom odvodnje i navodnjavanja

by | 25. svibnja 2018. 13:57 | Vijesti

Osnivanjem Udruge korisnika voda “Višićka kaseta” pokrenut je jedan od najvećih projekata u Čapljinskoj poljoprivredi. Riječ je o velikom infrastrukturnom projektu u koji se planira uložiti od 8 do 10 milijuna maraka u sustav odvodnje i navodnjavanja čeljevskog, gnjiliškog i višićkog polja. Crpna stanica nalazit će se na Neretvi u blizini Pošte u Višićima, glavni cijevovod ide kroz višićku ulicu Misir, odakle će se račvati prema Gnjilištima, Krupi i stadionu Čaeri.
Na osnivačkoj skupštini nazočilo je 50-tak zainteresiranih žitelja Gnjilišta, Čeljeva i Višića.
Na Osnivačkoj skupštini za predsjednika Upravnog odbora izabran je Marijan Brajković, osim njega u Upravni odbor ispred Višića izabran je Vinko Barić, u ime Gnjilišta Ivan Merdžan i Krešo Krešić, ispred Čeljeva Zvonimir Nogolica, predstavnici općine su Mišo Maslać i Toni Falak, a predstavnici Agroherca i Farme krava su Anđelko Lončar i Mijo Mijić.
U Nadzorni odbor su izabrani Marko Matić, Željko Brajković i Ivica Buljubašić. Odbor za navodnjavanje čine Martin Ljiljanić, Mišo Jovanović i Vlatko Maslać.

U tonskom prilogu poslušajte izvješće sa Osnivačke skupštine.

{mp3}180525_VISICI_VODA_TEMA{/mp3}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...