Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

GOŠK osam kola bez pobjede, a trener Stanko Mršić ističe: “Puno radimo na završnici, a malo golova dajemo“

GOŠK osam kola bez pobjede, a trener Stanko Mršić ističe: “Puno radimo na završnici, a malo golova dajemo“

by | 12. travnja 2019. 9:59 | Vijesti

   Osam kola, odnosno računajući zimsku stanku nogometaši premijerligaša iz Gabele su bez pobjede. Zadnji put su slavili još 11. studenog u Gabeli protiv Krupe, 1:0, koja drži „fenjer“. Naravno, ako se želi osigurati opstanak, ne smije se čekati Krupa. S obzirom da je postigao samo tri pogotka u tih osam utakmica Trojanci iz Gabele, još su dobro prošli, osvojili su četiri boda. Obrana je bila poroznija, ali solidna u osam susreta, od kojih četiri s ekipama koje se bore za plasman u europska natjecanja, primjeno je isto toliko pogodaka.

   U poraću nezabilježena neefikasnost GOŠK-a prisilila je na abdikaciju već dvojicu trenera Feđu Dudića i Matu Neretljaka. Kad su shvatili da ništa ne uspijevaju promijeniti sami su spakirali kofere i otišli, bez obzira što to od njih nitko nije tražio. Trenutačno se na GOŠK-oj sterilnosti peče iskusni Stanko Mršić. Na upit – kako je, slijedi jednom rođenom Imoćaninu nesvojstven odgovor:

   „Ljut sam i nervozan, puno radimo na završnici, a malo golova dajemo. Bez obzira što smo igrali protiv tri kluba iz vrha ljestvice, mogli smo i morali više. Istina nismo ni primili puno pogodaka – tri, ali bi puno ljepše bilo da nismo ni jedan“, kaŽE Mršić, pa razlaže:

   „Veliki klubovi uvijek žele dobru obranu, žele ne primiti pogodak, a gol će u devedeset minuta doći kad, tad. To je super na psihološku stabilnost napadača. I u Širokom Brijegu igrali smo solidno, možda i bolje nego protiv Želje, imali tri, četiri prilike, ali nismo uspjeli zatresti mrežu. Posebice je raspoložen bio Gržan, ali te prilike, ti ubačaji su propali. Teško se odlučujemo na šutove. Neće nas.

   -Uz minimalni poraz u Širokom Brijegu ste ostali bez dva važna igrača – Hasanovića i Raguža?

   -I ti prekršaji zbog kojih su dobili kartone posebna su priča. Obojica su reagirala na kontrafaule, tako smo ostali bez dvojice igrača, a mi nemamo veliki igrački fond pa da izostanak bilo koga lako zatvorimo. Upozoravali smo prije utakmice, ako već gubimo utakmicu, ne treba gubiti igrače, ali…“

   -Stiže tvrda Sloboda, a odstupanja više nema?

   -Sloboda je sjećam se uvijek igrala napadački, sada koliko čujem i vidim, ima potpuno drugi stil. Prošli puta je iz gabele odnijela bod, pripremamo se maksimalno, tražimo, načine i varijante, kako probiti čvrstu obranu. Neće biti lako, naprotiv, ali nadam se da će i nas konačno krenuti.

   Za utjehu oslabljenom GOŠK-u može poslužiti podatak da će to biti susret dvije najneefikasnije ekipe u ligi, obje su dale samo po 17 pogodaka, međutim Tuzlaci su primili samo jedan više 18, pa su zato šesti sa čak 14 bodova više od Trojanaca iz Gabele. Opći je dojam bit će to teška utakmica na kišama raskvašenom terenu stadiona u Gabeli.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...