Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Održana Osnivačka skupština pokreta HUM

Održana Osnivačka skupština pokreta HUM

by | 27. veljače 2024. 13:41 | Aktualno, Vijesti

Humska ujedinjena mladost (HUM) ime je novog pokreta koji je utemeljen u ponedjeljak u Čapljini.

Na osnivačkoj skupštini stranke inicijativni odbor jednoglasno je izabrao četveročlano supredsjedništo koje čine Matej Vukančić, Dalibor Ravić, Dario Hrkać i Pero Čepo, koji je odabran za supredsjednika pokreta. Osim njih, osnivači pokreta HUM su i Petar Pehar i Sandro Jurković iz Čapljine, te Marin Grizelj iz Gruda, priopćeno je iz HUM-a.

Prema stranačkom Statutu HUM nema predsjednika nego četiri supredsjednika koji obnašaju funkciju predstavljanja i zastupanja stranke, te zagovaraju stavove i politike sukladno programu i smjernicama.

Svake godine na funkciji predsjedavajućeg supredsjednika bira ih Skupština, najviše tijelo stranke koju čine svi članovi stranke po načelu “jedan član – jedan glas” sve do izbora novog supredsjedništva kojem mandat traje četiri godine.

“Trudit ćemo se, pokušat ćemo, nametat ćemo se, ali ne s problemima, probleme u ovoj državi već godinama generiraju sve vlade unazad od poslije rata do sada. Netko je na Skupštini dobro dobacio: ‘A koje je rješenje?’. Pokušat ćemo iznalazit i nudit rješenja, pokušat ćemo pričati jezikom rješenja”, kazao je Čepo.

Upozorio je da se danas ljude sputava kroz stranački klijentelizam, a koji je korišten kao način kojim se u pokornosti drže oni čijim glasovima netko dolazi do javnog dobra za svoju korist.

To se onda, kako kaže, očituje u čitavom društvu zbog čega ono pati i zato je njihov cilj stvaranje političke organizacije koja je upravo suprotna svim negativnostima koje su donijeli dosadašnji pristupi.

“Mi ćemo kroz HUM omogućiti izbor, a na svakom sugrađaninu je da kao glasač donese odluku želi li taj izbor ili mu je sadašnje stanje ono što ga ispunjava”, kazao je.

 

Tekst/Foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...