Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Održan sastanak volontera Dječjeg festivala FutureA s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem

Održan sastanak volontera Dječjeg festivala FutureA s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem

by | 30. svibnja 2023. 15:17 | Aktualno, Vijesti

U zgradi Gradske uprave u Čapljini održan je sastanak volontera Čapljine s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem vezano za detalje provedbe dječjeg festivala FutureA.
Dječji festival FutureA održava se u Čapljini, petak 02. lipnja 2023. godine na Trgu kralja Tomislava u vremenu od 12:30 do 16 sati.
Čapljinski volonteri pohađaju Srednju školu Čapljina i većina je volontirala kako na prošlogodišnjoj Futurei, tako i na ostalim manifestacijama koje se organiziraju u gradu.
Gradonačelnik Vidić zahvalio je volonterima na prijavi, dolasku i angažmanu. Tom prilikom je kazao; “Zahvaljujem vam se na vašem pozitivnom stavu, dobrovoljnom ulaganju osobnoga vremena, truda, znanja i vještina u dječji festival FutureA za opću dobrobit sve djece koja u petak dolaze na Festival. Svjesni smo kako Festival s ovim brojem kreativnih radionica, plesa i igre bi bilo teže provesti bez volontera kako domaćih tako i stranih, kao i svih kompanija koje djeluju pro bono i djeci osiguravaju ugodan i siguran boravak u Čapljini“. Poželio im je uspjeh u daljem školovanju i radu, na ponos svima koji ih poznaju i grada u kojem žive.
Na dječjem festivalu FutureA angažirano je preko 180 volontera.

Dječji festival FutureA koji će se održati u petak 02.lipnja u Čapljini organizira Fondacija Gradimo Budućnost, Out of Area i Grad Čapljina, uz pomoć lokalnih kompanija, u suradnji sa svim prijavljenim školama i onima koje žele sudjelovati po principu dobrovoljnosti uz suglasnost Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa. Sva djeca, njihovi roditelji i obrazovno/nastavno osoblje su dobrodošli na dječji festival FutureA u Čapljini. Sudjelovanje je besplatno.
U slučaju kiše dječji festival Futurea s Trga kralja Tomislava premjestit će se u Gradsku športsku dvoranu Čapljina, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika, Službe za lokalni ekonomski razvoj i europske integracije.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...