Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Održan prvi Međunarodni ljetni turistički karneval u Neumu

Održan prvi Međunarodni ljetni turistički karneval u Neumu

by | 1. srpnja 2024. 10:55 | Aktualno, Vijesti

U sklopu Neumskog ljeta 2024. u subotu je održan prvi Međunarodni ljetni turistički karneval u organizaciji Općine Neum, Neumskih mažoretkinja i FECC-a (Federation of European Carnival Cities).

Na karnevalu nastupilo je preko 350 karnevalista, članova Federacije europskih karnevalskih gradova i predstavnika zemalja i gradova iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine, što je ujedno i izuzetna prilika za povezivanje gradova i država, te promociju turizma, a osobito Neuma kao jedinog bh. bisera na moru.

Na prvom Neumskom ljetnom karnevalu predstavile su se skupine: Pihalni orkestar Ljubljana, Draške maškare iz Rijeke, Feštađuni iz Budve, Makarske maškare, Mažoretkinje Grada Dubrovnika, Karneval Pančevo – Prijatelji Pančeva, Ljubuške mažoretkinje, Livanjske mažoretkinje, Karnevalska udruga “Žaba” iz Ivanić Grada, Kotorski karneval, Karnevalska udruga “Pom f-ri” iz Rijeke i KKU Poklade Donja Kaštela, uz domaće Neumske mažoretkinje.

Prije same karnevalske povorke upriličen je svečani prijem predstavnika FECC-a i karnevalskih grupa. Predstavnike su ispred Općine Neum kao domaćina primili i pozdravili predsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić, Milan Batinović, savjetnik načelnika Općine Neum te organizatorica karnevala Marina Grbešić, uz članice Neumskih mažoretkinja te Renate i Joze Rimac koji su članovi FEC-a i vode Neumske mažoretkinje.

 

Tekst/foto:Fena

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...