Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na predstavljanju u Gabeli Igor Pamić ustvrdio: Ja mislim da sam kalibar da ispunim zahtjeve koje je GOŠK pred mene postavio“

Na predstavljanju u Gabeli Igor Pamić ustvrdio: Ja mislim da sam kalibar da ispunim zahtjeve koje je GOŠK pred mene postavio“

by | 31. kolovoza 2020. 12:22 | Vijesti

   Odmah po dolasku u Gabelu uprava GOŠK-a predstavila je novog trenera – Igora Pamića. Na prigodnoj konferenciji u klupskim prostorijama, na stadionu Perica Pero Pavlović, okupljenim novinarima obratili su se Andrija Jurković, sportski direktor kluba i naravno, Igor Pamić. Novi trener Trojanaca u uvodnom dijelku bio je kratak, ustvrdivši da „ne poznaje sredinu i momčad“ da bi mogao opširnije govoriti, a zatim je prebacio lopticu novinarima „pitajte što god želite“. Bilo je raznoraznih pitanja, a Pamić je neoficijelnim stilom konferenciji udario dah prisnosti. Kako će biti kada za tjedan, dva, sjedne na trenersku klupu, tek će se vidjeti. Da bi novi trener GOŠK-a startao u punini svoje uloge, treba još „srediti“ radnu i boravišnu dozvolu:

   „Ja sam dobio poziv u četvrtak, moram spomenuti mada nije u klubu, Zdravko Mamić me nazvao i predložio da preuzmem GOŠK. Iskren da budem ja se nisam dugo premišljao, bez angažmana sam, uz to GOŠK je bez obzira što nije sada u Premijer ligi, poznato ime u okruženju. Ja sam sa zadovoljstvom prihvatio izazov posebice imajući na umu cilj, plasman Premijer liga. To je za mene izazov.

   Na upit – koliko poznaje bosanskohercegovački nogomet, Igor Pamić je rekao:

   „Premijer ligu pratim, pratimo svi, vjerujte mi, bivša Juga to je prostor kojeg svi pratimo, jer susjed je susjed, bez obzira što mi pričali i kakvi odnosi bili. Poznajem puno bolje Premijer ligu, nego Prvu ligu, ali u sličnoj situaciji bi bio bilo koji trener koji je došao iz Hrvatske. Međutim, to neće biti problem, ako znam – a znam, ako želim – a želim, ako hoću – hoću, ja mislim da sam kalibar da ispunim uvjete koje je moj klub pred mene postavio, a to je Premijer liga. Danas nema problema, materijali postoje, pa se može doći do informacija, ali uvijek na kraju odlučuje teren, ja mislim da sam dorastao ovom mom zadatku“.

   Govoreći na upit o upoznavanju momčadi Pamić je rekao:

   „Meni je prva želja da moj klub prvu narednu utakmicu pobjedi, mada ja u tome neću imati neke uloge. Što se tiče upoznavanja ekipe, vjerovat ću najviše svojim očima. Znam da je možda bahato, znam da je možda samouvjereno, ali najviše vjerujem u ono što ja vidim. Normalno da ću pitati svoje suradnike i ljude u klubu, ali na kraju ja zavisim od rezultata, pa se nadam da ću ja to dobro vidjeti i onda i posložiti.

   -Nakon Podgorice i angažmana u OFK Titogradu imali ste dužu stanku od godinu i pol dana?

   „Ja sam za neku veću trenersku karijeru sam sebi kriv, ali to mi nije žao, to mi nije bitno. Ja sam taj svoj put izabrao, ja sam odbio U- 21 reprezentaciju Hrvatske, ja sam odbijao Splita kad je bio najbolji, kad je i raspolagao sa strahovito velikim budžetom u Hrvatskoj, odbio sam Osijek, da budem iskren nakon Podgorice odbio sam Krško, koje je bilo u Prvoj ligi. Nebitno, ja sam zadovoljan sa svojim uspjesima, da budem iskren, dugo sam trajao i u Karlovcu i u Istri, po četiri godine. Bio sam uspješan i u Kopru, ali je klub iz drugih razloga završio u četvrtoj ligi itd., ali to je sve prošlost boja budućnost, odnosno sadašnjost, je GOŠK. Ja vas uvjeravan da će GOŠK iduće sezone igrati u Premijer ligi.

   Obraćajući se novinarima Andrija Jurković, sportski direktor GOŠK-a, je rekao:

   „Mi smo u sezonu krenuli s vrlo visokom ambicijama, smatramo da je uprava posložila sve stvari na svoje mjesto. Ispoštovali smo sve što se od nas tražilo, počevši od igrača pa do šefa stručnog stožera, međutim rezultati na startu prvenstva, to nisu opravdali. Ne znamo što se dogodilo, ali mi iz užeg rukovodstva kluba smo zaključili da ćemo pristupiti jednoj novoj metodi za koju snosimo odgovornost, a to je da nema samo odlaska trenera, nego će ceh platiti i neki novi igrači tzv. kapitalci, koji nisu ispunili naša očekivanja. Tako smo se nekima već zahvalili na dosadašnjoj suradnji. Potražit ćemo nekoliko novih igrača, jednog smo već doveli, to je Vladimir Oršulić, radimo na još nekim pojačanjima, ali više će se znati narednih dana.

   Podsjećamo, ljetni prijelazni rok u bh. nogometu ove godine traje do 2. listopada.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...