Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinci osvojili dva prva, dva druga i dva peta mjesta

Čapljinci osvojili dva prva, dva druga i dva peta mjesta

by | 3. svibnja 2018. 16:40 | Vijesti

    Odlične rezultate postigli su šahisti Čapljine na prvenstvu za mlade i kupu Šahovskog saveza Herceg-Bosne, koji su održani u Neumu. Tako su Emina Novaković i Zvonimir Karlović prvaci Herceg-Bosne u svojim kategorijama. Emina Novaković pobjednica je u kategoriji kadetkinja do 16 godina, dok je Zvonimir Karlović prvi u kategoriji do 20 godina.

    Manje više uspješni su bili i ostali od ukupno petoro mladih čapljinskih šahista. Tako je Ruža Rajič bila druga u kategoriji kadetkinja do 10 godina, dok je Mihael Vukelja također drugi, ali u kategoriji do 12 godina. Peti predstavnik, Mihovil Bilobrk osvojio je peto mjesto u kategoriji do 14 godina. Shodno propozicijama četvero od ukupno petoro mladih šahista Čapljine, izborilo je plasman na državnom prvenstvu. Naime, to pravo steklo je po troje prvoplasiranih u svakoj od kategorija.

    Seniori ŠK Čapljina na Kupu Herceg-Bosne zauzeli su peto mjesto među deset ekipa. Za Čapljinu su nastupali majstorski kandidati Ekrem Koso, Srđan Zlobec i Vladislav Prskalo, te mladi Zvonimir Karlović.

   “Jako smo zadovoljni rezultatima u prvom redu naših mladih čapljinskih šahista, a možemo biti zadovoljni i rezultatima seniora”, naglašava Vladislav Prskalo predsjednik ŠK Čapljina, te dodaje:

   “Nadati se da ćemo osigurati financijska sredstva i ostalo neophodno za sudjelovanje naših mladih šahista na državnom prvenstvu”.

   Čapljincima je olakšica što će se državno prvenstvo za mlade održati u Neumu, od 13-og do 15-og svibnja.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...