Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Klara Bošković trenerica Čapljine: “Naša ekipa djeluje kao obiteljski klub”

Klara Bošković trenerica Čapljine: “Naša ekipa djeluje kao obiteljski klub”

by | 27. kolovoza 2020. 16:37 | Vijesti

   Odbojkaški klub Čapljina za sada, je jedina ženska ekipa u razuđenoj čapljinskoj sportskoj obitelji. Stjecajem okolnosti trenutačno ima najmlađu trenericu – Klaru Bošković, koja je tek koju godinu starija od svojih igračica. Pripreme u cjelini vrlo mlade ekipe počele su prije desetak dana, a na upit – kako teku, igračica i trenerica Klara Bošković kaže:

   „Ovo su moje prve ljetne pripreme kao trenerice – igračice. Pripreme sam vodila i prošle zime, tako da su mi ukupno druge. Osnovni dojam – cure su sretne što smo poslije dva, tri mjeseca počele s treninzima. Zadnjih pet, šest mjeseci za sve nas je bilo stresno, stanka zbog korone, pa ljetna stanka sada radimo maksimalno. Ide nam jako lijepo, cure su se uželile treninga pa su raspoložene za rad. U prošloj sezoni nismo se baš proslavile, međutim kao ekipa stekle smo iskustvo, pa se nadam da će naša mlada ekipa u novoj sezoni, ostvariti bolje rezultate”, kaže mlada trenerica, pa opisujući stanje u ekipi nastavlja:

   „Uz dobar rad, razlog za optimizam je i činjenica da nije bilo odlazaka. Dvije cure nastavljaju školovanje u Mostaru, međutim ostaju dio ekipe. Naš klub je nekako, rekla bih obiteljski klub, djelujemo kao jedna zajednica, cure ga napuštaju jedino kad moraju”, ističe trenerica Bošković, te na upit kakav je odnos mlade ekipe prema mladoj trenerici, dodaje:

   „Nije mi bilo lako u početku, pa ja sam jedna od njih, međutim vremenom sam neke stvari posložila u glavi, nakon čega mi je bilo lakše. Cure su me lijepo prihvatile, tako da s te strane nije bilo problema. Bavimo se odbojkom iz ljubavi prema tom sportu, djevojkama koje zbog karijere žele otići vrata kluba su otvorena. Što se trenerskog iskustva tiče, tu se mogu pohvaliti i dobrim učiteljima, jer od Miloša Jelčića i Ilijane Dugandžić, imala sam što naučiti”, zaključuje zasigurno najmlađa trenerica u federalno Superligi odbojkašica.

   Uz sastav koji je prošle sezone u južnoj skupini federalne Superlige, osvojio osmo mjesto, vježba i nekoliko još mlađih igračica, a to su djevojke iz završnih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole. Što se tiče nove sezone za sada nema službenih odluka, međutim očekuje se da će prvenstvo startati kao i prošlih godina u prvoj polovici listopada.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...