Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Odabrani najbolji radovi Tropletova literarnoga natječaja 2023

Odabrani najbolji radovi Tropletova literarnoga natječaja 2023

by | 17. lipnja 2023. 15:15 | Aktualno, Vijesti

Upravni odbor HKZ Troplet objavio je Natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola. U skladu s proglašenom Europskom godinom vještina, teme natječaja su bile, za osnovne škole Vještine usvajam i svijet osvajam a za srednje škole Vještina je moja vrlina. Pristigao je veliki broj radova a prosudbeno povjerenstvo je odabralo najbolje radove Tropletova literarnoga natječaja 2023.

Na natječaj je pristigao veliki broj radova učenika osnovnih i srednjih škola. Tropletovo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. Viktor Zubac, prof. Danijela Skoko, prof.dr.sc. Marko Tokić i prof.dr.sc. Antun Lučić je vrjednovalo sve radove, izdvojilo najuspjelšnije koji zadovoljavaju uvjete natječaja a zatim odabralo po pet najboljih uradaka za obje kategorije.

U kategoriji osnovnih škola najbolji radovi su:

 1. mjesto: Ana Matošević, OŠ Ivan fra Frano Jukić, Usora
 2.  mjesto: Anđela Talić, OŠ Petra Bakule, Mostar
 3.  mjesto: Anđelo Semren, OŠ Ivan Goran Kovačić, Zabrišće, Livno
 4. mjesto: Anja Bošnjak, OŠ KŠC Sveti Josip, Sarajevo
 5. mjesto dijele: Marija Pejić, OŠ Marka Marulića, Ljubuški i Karla Topić, OŠ Gromiljak

U kategoriji srednjih škola najbolji radovi su:

 1. mjesto: Jakov Kraljević, Gimnazija fra Dominika Mandića, Široki Brijeg
 2. mjesto: Aldin Kadušić, MSŠ Stjepan Radić, Usora
 3. mjesto: Sara Novak, Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica, Mostar
 4. mjesto: Dragan Boban, Gimnazija fra Grge Martića, Mostar
 5. mjesto: Ivana Mišković, ŠC fra Martina Nedića, Orašje
 6. Najesen, u okviru manifestacije Tropletovi dani kulture – vjera, baština, identitet biti će organiziran književni susret na kojem će, uz prigodan kulturni program, biti predstavljen Zbornik najuspjelijih radova te dodijeljene nagrade i pohvalnice najuspješnijim autorima koji će predstaviti svoje uratke. O točnom mjestu i vremenu održavanja Književnog susreta autori, njihove škole kao i cjelokupna javnost će biti blagovremeno obaviješteni.

“Od srca hvala svim mladim autorima koji su poslali svoje uratke, pozivamo ih da i dalje razvijaju svoje vještine i talente kao i ljubav prema materinskom jeziku, lijepoj riječi, književnosti i kulturi općenito.

Također zahvaljujemo Prosudbenom povjerenstvu na zahtjevnu i važnu poslu koji su obavili, a posebno sveučilišnim profesorima i književnicima Marku Tokiću i Antunu Lučiću koji su već godinama dio našeg povjerenstva” – poručili su iz UO HKZ Troplet.

Priopćenje i foto: HKZ Troplet

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...