Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Od ponedjeljka besplatno cijepljenje za ugrožene kategorije

Od ponedjeljka besplatno cijepljenje za ugrožene kategorije

by | 9. studenoga 2017. 14:54 | Vijesti

Od ponedjeljaka 13. studenog 2017. godine u Hercegovačko-neretvanskoj županiji započet će cijepljenje protiv gripe.

Naime, Ministarstvo zdravstva rada i socijalne skrbi HNŽ je, temeljem provedenog postupka javne nabave, osiguralo 2700 doza cjepiva protiv gripe koje će biti besplatno i dostupno u  domovima zdravlja u HNŽ.

Kako je iz Ministarstva istaknuto prioritet za cijepljenje protiv gripe imaju osobe čije zdravstveno stanje povećava rizik od nastanka komplikacija kod gripe. To su ponajprije osobe koje boluju od kroničnih bolesti (plućne, srčane, metaboličke, bubrežne, jetrene bolesti, imunokompromitirani bolesnici i sl.)  te osobe starije od 65 godina.

Obzirom da je u ovoj godini nabavljena veća količina cjepiva, odnosno 1140 doza cjepiva više u odnosu na lani, određene količine će, putem domova zdravlja, biti dostupne za cijepljenje osoba smještenih u  socijalne ustanove za stare i nemoćne.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...