Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Obilježen Đurđevdan u OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini

Obilježen Đurđevdan u OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini

by | 5. svibnja 2023. 18:34 | Aktualno, Vijesti

U OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini, u sklopu Lokalnog akcijskog plana za zbrinjavanje Roma u oblasti obrazovanja , učenici 2. e i 3. e razreda su obilježili Đurđevdan. Program je započeo minutom šutnje kako bi se odala počast stradaloj djeci  u Beogradu.   Uslijedila je romska himna koju je izvela učenica   Klara Dodig. Učenici, romske nacionalnosti Karmela i Francesco Hadzović su se  svim prisutnim predstavili na romskom jeziku te su dalje, u ulozi voditelja programa, putem Power – Point prezentacije izložili određene zanimljivosti o Đurđevdanu, popraćene zanimljivim fotografijama. Uslijedila je zajednička pjesma „Đurđevdan“.
Iza manifestacije održan je domjenak za učenike za što je zaslužna predstavnica OESS-a Sanja Arapović.
Iz OŠ Vladimira Pavlovića se uputili zahvalu gospođi Sanji, nastavniku glazbene škole, Davoru Markoti i tamburašima koji su ujedno učenici ove škole, na glazbenoj podršci koja je uveličala ovu manifestaciju, višoj stručnoj savjetnici za obrazovanje gospođi Dautović koja je uvijek otvorena za sva pitanja Roma.
“Posebno nam je drago što je današnjoj manifestaciji bila prisutna obitelj Hadžović.  Svima hvala na izdvojenom slobodnom vremenu”, navodi se u objavi na službenoj stranici OŠ Vladimira Pavlovića te svim Romkinjama i Romima  žele sretan Đurđevdan.

Propustili ste? Poslušajte!