Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Obavijest za roditelje djece s neurorazvojnim rizicima kao i djece s teškoćama

Obavijest za roditelje djece s neurorazvojnim rizicima kao i djece s teškoćama

by | 1. ožujka 2024. 8:46 | Aktualno, Vijesti

S ciljem pružanja najbolje moguće skrbi i podrške djeci sa neurorazvojnim rizicima kao i djeci s teškoćama u razvoju, Udruga Otac zajedno sa svojim stručnim timom organizira podršku s područja logopedije, fizioterapije, edukacijske rehabilitacije, psihologije i senzorne integracije.
Poštujući individualne potrebe svakog djeteta, u suradnji sa obitelji, ali i drugim ustanovama, stručni tim transdiciplinarnim pristupom planira i provodi adekvatan oblik podrške s ciljem poboljšanja kvalitete života djece i njihovih obitelji.

1. Fizioterapeuti
Pružamo podršku u motoričkom razvoju djeteta od najranije dobi, koristeći različite principe i tehnike s ciljem iskorištavanja maksimalnog potencijala djeteta kao i poticanja psihomotornog razvoja. Pristupi na kojima se planira procjena i način fizioterapijske podrške: Neurorazvojna rehabilitacija prema Bobathu, Maes pristup, senzorna integracija, Bowen tehnika i Emmett tehnika.

2. Psiholog
Provođenjem psihološke procjene dobivamo uvid u djetetovo socijalno i emocionalno
funkcioniranje kao i kognitivne potencijale i sposobnosti, te na osnovu provedene procjene
planiramo individualnu podršku za optimalan razvoj djeteta. Osim direktne podrške djetetu,
kroz edukaciju i savjetovanje provodi se i obitelji usmjerena podrška, kao ravnopravnom
članu tima u skladu sa njihovim potrebama.

3. Logoped
Logoped radi procjenu statusa komunikacijskog i govorno-jezičnog razvoja. Koristeći sve raspoložive resurse kao i znanje pruža podršku prilikom dijagnostike različitih poremećaja komunikacije, jezika i govora te podršku prilikom svladavanja komunikacijskih teškoća.

4. Edukacijski rehabilitator
Pruža holističku podršku kroz edukacijsko-rehabilitacijsku procjenu i podršku kroz individualni i grupni pristup u skladu s potrebama djeteta, njegove obitelji ali i šire zajednice u koju je uključeno. Pristupi na kojima se planira procjena i način edukacijsko rehabilitacijske podrške: senzorna integracija, terapija igrom, Montessori pedagogija i načela rane intervencije.

Molimo sve zainteresirane roditelje da se prijave za tretmane putem e-mail adrese: [email protected]. Vaše dijete zaslužuje najbolju moguću podršku u svom razvoju.

Više informacija možete pronaći na linku: https://udrugaotac.com/nas-strucni-tim/

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...