Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

OBAVIJEST: Federalno ministarstvo poljoprivrede – Ovlašteni službenici provode kontrole klijenata na terenu

OBAVIJEST: Federalno ministarstvo poljoprivrede – Ovlašteni službenici provode kontrole klijenata na terenu

by | 31. listopada 2023. 11:20 | Aktualno, Vijesti

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavještava klijente da su ovlašteni službenici ovog ministarstva započeli kontrole na terenu na osnovu zahtjeva podnesenih po Modelu ruralnog razvoja i Modelu ostalih vrsta podrški.

U skladu s tim, iz Ministarstva naglašavaju da ovlašteni službenici imenovani rješenjem imaju propisane službene legitimacije odobrene od ovog ministarstva, te su ovlašteni za kontrole klijenata na terenu i utvrđivanje činjeničnog stanja.

Ministarstvo poziva klijente da od ovlaštenih službenika na uvid traže nalog i ovjerenu legitimaciju prilikom kontrole kako bi bili sigurni da se radi o službenicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pristup dokumentima, kao i komunikacija između ovlaštenih službenika Ministarstva i klijenata, a koja podrazumijeva bilo koju vrstu informacija o samoj kontroli ili informacije o mogućnostima ulaganja, visini dodjele novčanih podrški i slično, dozvoljena je samo službenicima ovlaštenim za kontrolu klijenata na terenu sa izdanim legitimacijama, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Također, iz Ministarstva pozivaju klijente da bilo kakve zloupotrebe u vezi neovlaštenog predstavljanja prijave ovom ministarstvu na e-mail [email protected] ili broj telefona 033/726-550.

Tekst: FENA   Foto: FMPVŠ

Propustili ste? Poslušajte!