Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Novo vozilo za Dom zdravlja Čapljina

Novo vozilo za Dom zdravlja Čapljina

by | 12. ožujka 2024. 11:14 | Aktualno, Vijesti

Dom zdravlja Čapljina dobio novo vozilo hitne pomoći, a riječ je o donaciji Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Pored Čapljine, vozilo su dobili Stolac, Čitluk, Konjic i Mostar.

Na svečanosti primopredaje gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan  Vidić istaknuo je kako je riječ o vrijednoj donaciji koja će uvelike pomoći spašavanju života. Vrijednost jednog vozila je 145 000 KM, a Grad i Dom zdravlja, ističe Vidić, ulažu puno u nabavku novih vozila hitne pomoći.

Predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač je poručila kako će se nastaviti s ulaganjima i podrškom primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

– Kada govorimo o samom sustavu zdravstva, naš cilj je svakom osiguraniku pružiti dostupnu i kvalitetnu uslugu, svakom zdravstvenom djelatniku osigurati kvalitetne uvjete rada i menadžmentima, odnosno zdravstvenim ustanovama, osigurati stabilno funkcioniranje – naglasila je.

Ravnatelj Doma zdravlja Čapljina dr. Tihomir Knežević ističe kako je trenutačni vozni park Doma zdravlja zadovoljavajući i da u sljedećih par godina ne bi trebalo biti problema s vozilima. U proteklom razdoblju, osim u vozila puno je ulagano i u infrastrukturu. Instaliran je novi sustav grijanja i hlađenja te je saniran krov. Do kraja tekuće godine plan je ulagati u dijagnostičku opremu ističe ravnatelj Doma zdravlja dr. Knežević.

Vlada HNŽ-a za ova vozila izdvojila je preko 700 000 KM.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...