Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U utakmici propuštenih prilika Trojanci se od ‘ Premijere’ oprostili porazom

U utakmici propuštenih prilika Trojanci se od ‘ Premijere’ oprostili porazom

by | 27. svibnja 2019. 15:32 | Vijesti

   Novi prvak Sarajevo je tek iz trećeg pokušaja ove sezone uspjelo savladati GOŠK. Podsjećamo, u prvoj prvenstvenoj dionici na Koševu je bilo 1:1, zatim je u drugom djelu sezone u Gabeli, GOŠK slavio s minimalnih 1:0, da bi prvak tek u trećem ogledu trokružnog prvenstva stigao do pobjede. Ukupno uzevši posve zasluženo, gosti su rutinirano pogodili dva puta, ali su propustili niz prilika u čemu im nije ostao dužan ni GOŠK koji je tako sezonu zaključio kako je i počeo neefikasnom igrom.

   Treneri Stanko Mršić i Husref Musemić, izveli su moglo bi se reći kombinirane sastave, pa tako iz raznoraznih razloga, u sastavu GOŠK-a nije bilo petorice standardnih, a i gosti su nastupili u „šarenom“ sastavu. Da će se igrati otvoreno i bez kalkulacija bilo je jasno odmah u startu. Počelo je šutim Tatara u 1-oj minuti, iznad vrata, domaći su uzvratili preko Prskalo koji je mlako startao na loptu dotureno od Ramića. Potom slijede dva pokušaja Šišića u 4-oj i 5-oj minuti, da bi pogodio iz trećeg pokušaja, u 9-oj minuti. Akcija je tekla po lijevoj strani, Mustafić je lijepo ‘podbo’ loptu koju prima lucidni Da Cruz koji tuče, lopta se odbija od Karamarka, prihvata je Šišić i posprema u mrežu kraj nemoćnog Lukača.

   Drugi pogodak pao je u četvrtoj minuti nadoknade vremena, a kumovala mu je statična domaća obrana. Iz sredine upućenu loptu prihvata Tatar na ovoj utakmici „mister promašaj“, tuče, ali udarac blokira Karamarko, odbijenu loptu ponovo prihvata Tatar, ali sada Lukač brani, lopta se odbija na lijevu stranu, Tatar je brži od uspavane domaće obrane, centrira na suprotnu vratnicu gdje kraj trojice domaćih igrača utrčava Dervišagić i pogađa za konačnih 0:2.

   Po prilikama rezultat ove utakmice mogao je glasiti primjerice 3:5, 4:6 i slično, ali strijelci baš i nisu imali sloj dan, u promašajima su prednjačili Tatar kod gostiju, a Ramić kod domaćih. U cjelini zaslužena pobjeda Sarajeva, mada su domaći ostali kivni na suca Luku Bilbiju zbog nedosuđenog jedanaesterca nakon igranja rukom gostujućeg igrača, na samom početku utakmice. U GOŠK-u su se smatrali oštećenim i u 61-oj minuti kada je Hasanović probio sredinu Sarajeva doturio do Gržana, a ovaj pogodio mrežu. Na signalizaciju pomoćnog suca, Bilbija je poništio pogodak nakon čega su mu domaći igrači predbacivali da štiti prvaka. Bez obzira što treneri nisu izveli najjače sastave i što utakmica osim prestiža nije imala drugih značajki, igralo se borbeno, ali fer i korektno. Na kraju valja reći valja reći da je prvenstvo u Gabeli završeno kako je i počelo, stankama za osvježenje igrača.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!