Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Novi potres u Crnoj Gori, nema materijalne štete

Novi potres u Crnoj Gori, nema materijalne štete

by | 16. ožujka 2024. 8:00 | Aktualno, Vijesti

Potres jačine 3,6 stupnjeva Richterove ljestvice pogodio je u subotu Crnu Goru, a epicentar mu je bio na istom području gdje je prije dva dana registriran snažan potres koji je uznemirio stanovnike te zemlje, ali i cijele regije.

Kako je priopćeno iz crnogorskog seizmološkog zavoda, u subotu u 6.11 sati registriran je potres manje jačine s epicentrom četiri kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u općini Nikšić i na dubini od 14 kilometara.

“Jačina ovog potresa u žarištu iznosila je 3,6 stupnjeva Richterove ljestvice, pa ovaj potres nije mogao izazvati materijalnu štete u epicentralnom području”, navode crnogorski seizmolozi.

Podsjetimo, u četvrtak je Crnu Goru pogodio potres 5,4 stupnja, koji je izazvao manju materijalnu štetu u selima u općini Nikšić, te je uznemirio stanovnike Crne Gore, ali i stanovnike Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nakon tog potresa na istom području dogodilo se još 30 manjih. U općini Ljubinje koja je prostorno bila najbliža epicentralnom području, od posljedica potresa u četvrtak dodatno su oštećene zgrada općine i zgrade koje su već pretrpjele štetu u potresu prije dvije godine, izjavio je načelnik ove općine Stevo Drapić. “Pao je jedan dio zgrade gdje su bila četiri stana iz kojih su ranije iseljene porodice zbog oštećenja u prethodnom zemljotresu”, rekao je Drapić.

Tekst: Hina, foto: EMSC

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...