Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Novi GOŠK kreirali trener Admir Adžem i sportski direktor Damir Obad – obavljena prva prozivka nogometaša

Novi GOŠK kreirali trener Admir Adžem i sportski direktor Damir Obad – obavljena prva prozivka nogometaša

by | 26. lipnja 2024. 18:25 | Aktualno, Vijesti

Nakon stanke od dvadeset i sedam dana zakotrljala se nogometna lopta na Podavali. Na prvom prozivu uz čelnike kluba bila su 23 nogometaša, među kojima je i nekolicina juniora. Naravno, nije to konačna brojka, jer struka i čelnici kluba ističu da se očekuje još koje novo ime. S obzirom da postoji mogućnost odlaska još par igrača koji su pod ugovorom, trebat će sačekati kompletiranje momčadi. U tom smjeru će biti i trening utakmica u kojoj će se provjeriti mogućnosti petnaestak nogometaša koji su izrazili želju pristupanja GOŠK-u. Međutim da ne bi kupovali „mačka u vreći“ u GOŠK-u su odlučili da kroz trening utakmicu daju priliku svima pa kome se posreći.

Na startu jedna važna novina za prvog pomoćnika trenera Almira Adžema promoviran je Metkovac Jure  Obšivač koji je prošle sezone nosio dres „Trojanaca“. Uz članove stručnog stožera iz prošle sezone najavljen je angažman kondicijskog trenera čime  bi se kompletirao stručni stožer.

Okupljenim nogometašima uz trenera Almira Adžema kratko su se obratili Lujo Ilić predsjednik kluba, Andrija Jurković direktor i Damir Obad sportski direktor. Svakako najupečatljivije bile su riječi predsjednika Ilića koji je bez da je trepnuo ustvrdio: „Naš cilj u predstojećoj sezoni nije opstanak nego izlazak u Europu!“ Trener Adžem je naglasio da nogometaši u GOŠK-u „ne mogu očekivati basnoslovne zarade, međutim mogu se igrama dokazati i u bogatijim klubovima nastaviti karijeru, pri čemu će im i klub pomoći“.

Nakon uvodnog može se reći radnog sastanka odmah se krenulo s prvim treningom. Ono što na prvu upada u oči je podatak da će GOŠK u rosteru za iduću sezonu imati stasitiju ekipu. S obzirom da su se u bh. nogometu glavne prilike za pogodak pretvorili prekidi, očito su se u klubu vodili računa i o visini igrača kako bi stasitim obrambenim zidom mogli uspješnije parirati gužvama prilikom prekida što je bila jedna od slabosti u prošloj sezoni. Vrijedi izdvojiti podatak da su novi roster GOŠK-a kreirali trener Admir Adžem i sportski direktor Damir Obad.

Za sada je sigurno da su GOŠK napustili vratar Adnan Bobić, zatim Nihad Šero, Marko Musulin, Vasilije Radenović i prvi strijelac u prošloj sezoni Esmir Hasukić. Službeno jednogodišnji ugovori su potpisani s Enesom Sipovićem koji je prošle sezone nosio dres Igmana, zatim Dariom Pudićem koji je stigao iz slavonskobrodske Marsonije, te Markom Mandićem doskorašnjim prvotimcem Novog Sada. Na treningu su od novaka bili Hamza Lukovac, Dan Lagumdžija, Ivan Novaković…

Kako je istakao trener Admir Adžem GOŠK će prva dva tjedna raditi u Gabeli, nakon čega seli na Kupres. „Tamo ćemo imati najteži dio priprema, dogovorili smo i nekoliko utakmica, a generalu uoči prvenstva igrat ćemo protiv novog hrvatskog prvoligaša Šibenika“, kazao je trener Adžem.

Tekst i foto: Dušan Musa

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...