Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

NOVE ZAPOVIJEDI ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

NOVE ZAPOVIJEDI ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

by | 23. ožujka 2020. 15:58 | Vijesti

Danas (ponedjeljak) u 13 sati održan je konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije novinarima su se obratili Darko Juka savjetnik predsjednika Vlade HNŽ-a, dr. Jurica Arapović član Stožera, Eugen Ćubela načelnik Stožera i Branko Drinovac načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a HNŽ-a.
U tonskom prilogu poslušajte što su kazali.

{mp3}stozersesti{/mp3}


 

Županijski stožer civilne zaštite donio je nove zapovijedi:

1. Zapovijeda se svim zdravstvenim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije da otvore telefonske linije za građane, koje moraju biti javno objavljene i dostupne 24 sata, u svrhu pružanja zdravstvenog savjetovanja i psihosocijalne pomoći.

2. Zapovijeda se taxi vozačima na području Hercegovačko-neretvanske županije da u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maska i rukavice) za vozača i putnika.

3. Zapovijeda se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području HNŽ (osim onkološkim i drugim težim bolesnicima kojima je potrebna redovita medicinska terapija u zdravstvenim ustanovama).

4. Zapovijeda se rukovodstvu Opće bolnice Konjic, da s obzirom na trenutačno epidemiološko stanje u Općini Konjic, osiguraju uvjete zbrinjavanja i liječenja lakših i srednjih oblika bolesnika u sklopu svoje ustanove, oboljelih od koronavirusa (COVID 19).

5. Zapovijeda se pravnim subjektima, koji su temeljem zapovjedi od 20.3.2020. godine izuzeti od zabrane rada, da su dužni organizirati radno vrijeme do 17:00 sati.

Propustili ste? Poslušajte!