Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nova vlada HNŽ-a do sredine sljedećeg tjedna

Nova vlada HNŽ-a do sredine sljedećeg tjedna

by | 18. listopada 2023. 11:14 | Aktualno, Vijesti

Pregovori oko formiranja nove vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) između HDZ-a BiH, SDP-a i SDA ušli su u samu završnicu te je za očekivati da bi ona mogla biti formirana do sredine sljedećeg tjedna.

Novu županijsku vladu u HNŽ-u činit će SDP, HDZ BiH i SDA, a prema najnovijim informacijama, već je dogovoren i sastav nove vlade.

Za formiranje izvršne vlasti u HNŽ-u potrebna je dvotrećinska većina. HDZ BiH u županijskoj skupštini ima najviše zastupnika, 11, slijedi SDA sa sedam, HDZ 1990 i SDP imaju po tri, HRS i DF po dva, a NES i NIP po jednog zastupnika.

Podsjećamo, aktualna Vlada imenovana je nakon izbora 2014. godine tako da se sada nalazi u petoj godini tehničkog mandata.

Tekst/foto:FENA

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...