Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Gabeli na prvom treningu novi trener – Nenad Gagro i 18 igrača

U Gabeli na prvom treningu novi trener – Nenad Gagro i 18 igrača

by | 2. srpnja 2019. 23:19 | Vijesti

   Nogometaši GOŠK-a iz Gabele počeli su pripreme za narednu sezonu. Na prvom prozivu pojavilo se 18 igrača, sedmorica koji su za Gabeljane nastupali prošle sezone, zatim trojica juniora koji su priključeni prvoj ekipi, dok su ostalo bili novi igrači, od kojih su dvojica na provjeri. Prvi proziv obavio je Nenad Gagro, novi trener GOŠK-a. Od prošlosezonskog stručnog stožera kao kontinuitet, ostao je samo trener vratara Romeo Mitrović.

   Na popisu su bili sljedeći igrači, Antonio Brkić, Elvedin Čolić, Vedin Kulović, Boško Bošković, Mirko Miletić, Jure Dragičević, Domagoj Lukač, Mirko Šutalo, Marko Markić, Borna Iličić, Nikola Šunjić, Haris Rizvanović, Faris Hukara, Marko Crnov, Elvedin Aletić, Armin Saravan, Vernes Islamagić i Josip Ereiz. Do kraja prvog treninga trebao je stići i Ojeda Nahuel Lucas, koji dolazi na posudbu iz Veleža. Dakle, za sada nema zvučnih pojačanja, međutim predsjednik kluba Lujo Ilić novinarima je na odlasku uzgred poručio, kako će „narednih dana dolasci novih igrača biti svakodnevni“.

   „S kompletiranjem ekipe nećemo puno čekati. U pregovorima smo se nekoliko igrača, nećemo dozvoliti da se to odugovlači, pa ako im ne stigne bolja ponuda u zadnji tren dođu u GOŠK. Do kraja tjedna znat će se spisak igrača, a naknadno bi se moglo angažirati jednog ili dvojicu baš klasnih igrača“, rezolutan je Andrija Jurković, direktor kluba, koji na upit o velikoj selidbi čak 18 igrača, u prvenstvenoj stanki, iz Gabele u druge klubove, kaže:

   „Znam da su to neki doživjeli kao raspad sustava, ali ništa od toga, nije GOŠK od jučer da bi tek tako nestao. Brojni odlasci posljedica su našeg ispadanja iz Premijer lige, kao i međusobnog zasićenja. Pazite u prošloj sezoni smo osvojili duplo manje – 23 boda, nego u prethodnoj najuspješnijoj u povijesti kluba, kada smo uz sedmo mjesto sa 45 bodova. To je velika razlika! Promijenili smo tri trenera, ali nije išlo. Bilo je grešaka, nakon odlaska nekolicine igrača, nismo pronašli adekvatne zamjene, zavarali su nas i rezultati u pripremnom razdoblju, uglavnom kada su kola krenula nizbrdo, više se nisu mogla zaustaviti. Valja reći da je jedan od uzroka odlijeva i zasićenje, neki od igrača u klubu su proveli po tri, četiri u cjelini uspješne sezone, pa ih je bilo teško motivirati da ponovo krenu istim putem, tako da smo se odlučili za rekonstrukciju ekipe. Uz to nekim igračima su isticali i ugovori, za igrače koji su bili pod ugovorom, dobili smo obeštećenja. Uglavnom, ništa dramatično“, kaže Jurković koji na upit o ciljevima u novoj sezoni dodaje:

Prvi cilj nam je uređenje infrastrukture. Nadam se da ćemo do početka prvenstva, završiti započeti izgradnju parkinga uz tribine, te da će krenuti i gradnja semafora. Što se tiče povratka u Premijer ligi, ako se ukaže prilika svakako ćemo je iskoristiti“, zaključuje Jurković.

   Dojam je da GOŠK neće imati problema na vratima. Uz provjerenog Brkića tu su nadareni Lukač i junior Iličić, a na našu opasku o tome Romeo Mitrović, trener vratara kaže:

   „Imamo zaista perspektivne i vrijedne vratare, a branit će onaj koji najaviše pokaže“, zaključuje Mitrović, te osvrćući se na pripreme dodaje:

   „Prvih sedam dana slijede treninzi u Gabeli, uz kompletiranje momčadi. U planu su zatim, visinske priprema na Kupresu, pa uigravanje. Bit će dosta posla jer pravimo praktično novu momčad. A cilj u idućoj sezoni, jedno je sigurno, nećemo se odreći borbe za prvo mjesto, ukoliko se za to ukaže prilika. GOŠK-u ne leže sporedne uloge, trudit ćemo se opravdati renome kluba“, naglašava Mitrović.

   Valja reći da je glavni teren stadiona u Gabeli, početak priprema dočekao u izvrsnom stanju. Je li to dobar znak za narednu sezonu pokazat će vrijeme.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2019/190702gosk{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...