Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Noami Konforta održala koncert u Čapljini

Noami Konforta održala koncert u Čapljini

by | 5. srpnja 2024. 10:36 | Aktualno, Vijesti

U sklopu seminara klasične glazbe ARDEA za violinu, u čapljinskoj crkvi recital je održala violinistica Noami Konforta, koja je prvi koncert održala sa 4 godine.

Na početku koncerta u crkvi sv. Franje prvu skladbu je izvrsno odsvirala mlada čapljinska violinistica Laura Jovanović u suradnji sa Silvijom Vukojević na klaviru.

Noami Konforta je odsvirala tri skladbe, Mozart-a, Bach-a i Saint-Saens-a te pokazala umjeće muziciranja stečeno tijekom školovanja, od druge godine života po Suzuki metodi, te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od brojnih nagrada i priznanja koje je osvojila istaknimo pet uzastopnih državnih priznanja „Oskar znanja”, i nagradu „Ivo Dražinić” Dubrovačkog simfonijskog orkestra i „Laus” Akademije iz Dubrovnika.

COK Akademija u suradnji sa Glazbenom školom Ljubuški, uz potporu Federalnog ministarstva kulture i športa i Grada Čapljine i ove godine organizira Međunarodni seminar klasične glazbe u Čapljini, na radost svih ljubitelja glazbe.

Foto: Z.V. i COK Akademija

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...