Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini počeo odbojkaški kamp: Pet dana rada za odbojkaške talente od Dubrovnika do Jajca

U Čapljini počeo odbojkaški kamp: Pet dana rada za odbojkaške talente od Dubrovnika do Jajca

by | 6. srpnja 2021. 15:33 | Vijesti

    Ni srpanjska vrelina ne ometa prvi radni dan odbojkaškog kampa u Čapljini. U gradskoj dvorani pravi šušur, na jednoj polovici terena radi Danijel Galić, proslavljeni hrvatski odbojkaš koji trenutno kruh zarađuje u Saudijskoj Arabiji, s ovećom skupinom djevojčica. U središnjem prostoru prof. Mirjana Milić, odbojkaška radoholičarka iz Kaštela, puna elana, dijeli savjete, bodri djevojčice, koje šutke s pažnjom prate njezina uputstva. Povremeno neka od djevojčica uputi se do stola s vodom za osvježenje. Pored stola smo sreli Ajnu Meštrovac iz Jajca, koja nam je kazala:

   „Došle smo sinoć, spavamo u Mostaru, fino je vježbamo, puno je ovdje cura, nadam se da ću naučiti nešto novo”, kaže Ajna i brzo otrča kako ne bi gubila red za uvježbavanje servisa.

   Prof. Mirjana Milić svojevrsni zaštitni znak kaštelanske ženske odbojka sažimajući dojmove prvog radnog dana konstatira:

    „Mogu reći da sam zaista ugodno iznenađenja, rekli su mi da će biti jedna napredna i jedna početna grupa, međutim radi se od dvije izuzetno napredne grupe. Ovo područje, inače, Hercegovina poznata je po jako talentiranoj djeci, ovo je jedan prekrasan bazen mladih budućih talentiranih odbojkašica, pa mi je izuzetna čast da sam ponovo ovdje u Čapljini, sa ovom djecom. Ovo je i za mene ugodan izazov.

   -Za odbojku je važna i visina, vidimo tu je dosta visokih djevojčica, pratite njihove kretnje, mogu li to biti neke klasne odbojkašice?

   -Kaže se da je 95 posto rada, a pet posto talenata. Ovo su zaista talentirana djeca. Ja kao ilustraciju znam reći, da je veli broj Tonija Kukuča po Splitu, a samo je jedan Toni. Hoću reći veliki je broj visokih momaka po Splitu, ali samo je jedan htio raditi. Rad je na prvom mjestu, a što se tiče talenata ovo je zaista rudnik talentiranih odbojkašica.

   Sa ovećom skupinom djevojčica zatekli smo internacionalca Danijela Galića, koji kaže:

   „Prije svega mi smo tu da radimo, da se zabavimo, da nešto naučimo djevojčice. Malo je dana, ali neke osnovne elemente mogu naučiti. Trudit ćemo se ovih dana, do subote, da tako i bude”.

   Karlu Đolo trenericu Odbojkaškog kluba Blato iz Širokog Brijega, koja je radila s najmlađima – početnicama, pitali smo o stanju u klubu kojeg vodi:

   „U našem klubu je super, imamo dosta djece, radimo iz dana u dan, djevojke se razvijaju. Imamo tri skupine starije, srednje i mlađe, starije su već seniorski uzrast igraju za druge klubove u regiji. Idemo, napredujemo. Bilo bi nam lakše da imamo bolju financijsku situaciju, ali što je tu je nekako se snalazimo”, konstatira Karla.

   Uglavnom, kamp je počeo u pozitivnom ozračju, pa je za očekivati da će se u tom duhu i nastaviti do kraja tjedna.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2021/7/odbojka{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...