Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

3. Unsual Marathon Sarajevo: Čapljinac Ersan Bijedić 12 na „zimskom” maratonu

3. Unsual Marathon Sarajevo: Čapljinac Ersan Bijedić 12 na „zimskom” maratonu

by | 18. siječnja 2021. 15:06 | Vijesti

   Ni pandemija korona virusa nije spriječila čapljinskog trkača Ersana Bijedića, inače kolegu novinara, koji je očito u prošloj godini marljivo trenirao kada je istrčao 3. Unsual Marathon u Sarajevu. Kad kažemo da je marljivo vježbao, mislimo na uvjete tijekom maratona trčalo se po temperaturi između 5 i 6 stupnjeva ispod ništice! Stazu od 42.195 kilometara Bijedić je istrčao u vremenu od 3:35:32, što mu je bilo dovoljno za ukupno dvanaesto mjesto, jedanaesto u muškoj konkurenciji. Međutim, kolega Bijedić nije baš zadovoljan vremenom, mada ga znanci tapšu da je dobro što se po takvim uvjetima uopće odlučio trčati maraton.

   „Od dosadašnjih 16 maratona, ovaj je bio mogu reći, najslabiji. Može se to pravdati stazom pokrivenom snijegom i ostalim specifičnostima ove utrke, međutim, mislim da sam u nogama imao i bolji rezultat”, kaže samokritični kolega Bijedić.

   Na 3. Unsual Marathonu Sarajevo u organizaciji Udruženja Dečki u plavom, pobijedio je bh. atletičar Emir Hastor s vremenom 2:51:16, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Snježana Đurić iz Srbije, koja je stazu istrčala za 3:23:53.

   Inače, nelogičnost ovoga maratona je da se održava u dosta ekstremnim vremenskim uvjetima, razdoblju visoke zagađenosti zraka, bez zaustavljanja prometa, što je za sudionike očito je i poseban izazov. Zbog različitih režima na graničnim prijelazima na prvom ovogodišnje maratonu u regiji sudjelovali su samo trkačice i trkači iz BiH i Srbije.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...