Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Neum Underwater Film Festival nagradio najbolje filmove

Neum Underwater Film Festival nagradio najbolje filmove

by | 21. kolovoza 2023. 14:50 | Aktualno, Vijesti

Grand Prix Neum Underwater Film Festivala, održanog proteklog vikenda dobio je film „Reminder“ turskog autora Akina Bagcilara.

“Polietileno”, film Adriane Michelson (El Salvador), proglašen je najboljim eko filmom, nagrada za najbolju originalnu glazbu otišla je filmu iz Mauriciusa „Call from the Ocean“ , i to redatelju Luku Doherti Bigaru i skladatelju Vinsentu Bertelotu, dok je nagradu za najbolju kameru dobio film „Visit the Thistlegorm“, redatelja Gillesa Charveta iz Francuske.

Prvu nagradu publike dobio je film „Underwater Painting“, redateljice Olge Belka (Singapur), druga nagrada pripala je već spomenutom filmu „Reminder“, a treća Toniju Kuranu (Hrvatska) za „Schnelbot S57“, priopćili suorganizatori.

U Neumu su prikazani filmovi sa sve četiri strane svijeta koji prikazuju bogatstva podvodnog svijeta kroz različite oči umjetnika, studenata i amatera. Prikazuju ljubav prema moru, rijekama, jezerima, ronjenju i istraživanju.

Dio autora podvodnih filmova je kroz svoje filmske uratke apelirao na ljudsku svijest vezano za odnos prema moru, rijekama i okruženju.

Pored filmskog programa u subotu je održana filmska radionica na temu „Kako ispričati podvodnu priču“, koju je vodio Lorenzo Moscia iz Italije, pobjednika Neum Underwater Film Festivala 2022. godine u kategoriji eko film.

Moscia je prikazao svoj bogati opus fotografija, podvodnih filmova, korištene tehnike i opasnih situacija na snimanjima.

Neum Underwater Film Festival organizira Udruga „Standard“.

Tekst i foto: FENA

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...