Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Neradni dani u FBiH 1. i 2. svibnja, Delić pozvao poslodavce da poštuju prava radnika

Neradni dani u FBiH 1. i 2. svibnja, Delić pozvao poslodavce da poštuju prava radnika

by | 25. travnja 2024. 15:06 | Aktualno, Vijesti

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost kako se, prema Zakonu o praznicima, koji se primjenjuje kao federalni zakon u skladu s Uredbom o preuzimanju i primjeni saveznih zakona, odnosno Zakonom o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom, Prvi svibnja obilježava kao međunarodni praznik rada tokom dva dana (1. i 2. svibnja).

– S obzirom kako Prvi svibnja 2024. godine pada u srijedu, obavještavamo javnost da će neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine biti srijeda, 1. svibnja, te četvrtak, 2. svibnja 2024. godine. U skladu s tim, tokom praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe neće biti otvoreni – priopćeno je iz Kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića.

Federalno ministarstvo ovom prilikom čestitalo je svim radnicima Prvi svibnja, praznik rada.

– Ovaj praznik je prilika da istaknemo važnost čovjeka kao najvažnijeg resursa, te se podsjetimo kako je najveća vrijednost na tržištu rada upravo kvalitetna radna snaga. Pozivamo poslodavce da poštuju prava radnika koja im jamči Zakon o radu, te da osiguraju sigurno i pravedno radno okruženje za sve zaposlene – navodi se u priopćenju iz Kabineta ministra Delića.

tekst/foto:FENA

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...