Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

by | 14. ožujka 2024. 10:34 | Aktualno, Vijesti

Prema saznanjima entitetske civilne zaštite, za sada nema informacija o bilo kakvoj materijalnoj šteti na području BiH, nakon snažnog zemljotresa koji je jutros pogodio Crnu Goru, a osjetio se i na području naše države.

– Prema saznanjima Federalne uprave civilne zaštite zasad nema informacija o bilo kakvoj materijalnoj šteti na području FBiH – kazali su iz Operativnog centra FUCZ-e.

Iz  uprava civilne zaštite Republike Srpske  su kazali da također nema prijavljenih materijalnih šteta na području tog bh. entiteta.

– Za sada nema prijavljenih materijalnih šteta u RS-u, samo je školama u Bileći obustavljen rad – kazali suiz  uprave civilne zaštite RS.

Snažan zemljotres jačine 5,4 po Rihteru koji je jutros u 4 sata pogodio područje Crne Gore osjetio se i u BiH.

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore registrovao je u 4 sata i 6 minuta zemljotres sa epicentrom na 5 km jugozapadno od Carodja. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VII sttupnjeva Merkalijeve skale (MCS).

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 14 km.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...