Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinci Grbavac i Juka u velikom stilu osvojili naslov boćarskog prvaka BiH u parovima

Čapljinci Grbavac i Juka u velikom stilu osvojili naslov boćarskog prvaka BiH u parovima

by | 4. studenoga 2021. 17:39 | Vijesti

    Nedjeljko Grbavac i Ante Juka – Biba, iskusni boćari Čapljine pomalo neočekivano osvojili su naslov boćarskog prvaka BiH. Kombinacija Čapljine 1 u uzbudljivom finalu nadigrala je prvu postavu Bure – Matu Grubišića i Vladu Sentića 12:9. U polufinalu Grbavac i Juka do nogu, 13:0, potukli su Buru 2, za koju su nastupali Marinko Grubišić i Hrvoje Grubišić. Bura 1, Grubišić i Sentić, u polufinalu su nadigrali jaku kombinaciju Gruda – Goran Boban/ Milorad Bošnjak 13:6.

Konačni poredak tako je sljedeći, 1. Čapljina 1 (Grbavac/Juka), 2. Bura 1 (Grubišić/Sentić), 3. Grude (Boban/Bošnjak) i Bura 2 (Marinko i Hrvoje Grubišić).

Novi prvaci Grbavac i Juka u osminifinala su nadigrali jaki dvojac Rastoka kojeg su činili reprezentativac Nikola Zelić i Danijel Kežić, zatim su u četvrtfinalu bili bolji od kombinacije Širokog, a onda su u u polufinalu i finalu otpuhali obje Bure. Zanimljiv je podatak da su u sva tri u prvom kolu, osmina finala, slobodna para poražena u drugom kolu, četvrtfinalu, a riječ je o ekipama Široki, Sveti Stipan 2 i Grude 2.

Odziv je bio jako dobar na turniru je nastupilo 13 parova iz osam klubova. Uz već spomenute sudjelovali su parovi Sveti Stipan I, Napredak Willa 1 i 2, te Čapljina 2, Dračevo i Rastok. Na prvenstvu se nije pojavila jedino postava prvaka Neuma.

Konstatirali smo da su novi prvaci u disciplini par Grbavac i Juka, do naslova došli pomalo neočekivano iz dva razloga, prvi je činjenica da su bili ukupno vjerojatno najtrofejniji par, drugi jedna su od najstarijih kombinacija i treći u jesenskom dijelu sezone ni oni ni njihov klub nisu blistali. Međutim, natjecanje parova je potvrdilo da iskusnijim igračima treba malo više vremena odnosno nastupa, pa da dođu u formu. Inače, Grbavac, a posebice Juka u karijeri imaju niz pojedinačnih naslova prvaka BiH. Prvenstvo je pokazalo da su gladni trofeja, što je možda i adut Čapljine za kup natjecanje koje će se održati koncem mjeseca.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...