Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinci Grbavac i Juka u velikom stilu osvojili naslov boćarskog prvaka BiH u parovima

Čapljinci Grbavac i Juka u velikom stilu osvojili naslov boćarskog prvaka BiH u parovima

by | 4. studenoga 2021. 17:39 | Vijesti

    Nedjeljko Grbavac i Ante Juka – Biba, iskusni boćari Čapljine pomalo neočekivano osvojili su naslov boćarskog prvaka BiH. Kombinacija Čapljine 1 u uzbudljivom finalu nadigrala je prvu postavu Bure – Matu Grubišića i Vladu Sentića 12:9. U polufinalu Grbavac i Juka do nogu, 13:0, potukli su Buru 2, za koju su nastupali Marinko Grubišić i Hrvoje Grubišić. Bura 1, Grubišić i Sentić, u polufinalu su nadigrali jaku kombinaciju Gruda – Goran Boban/ Milorad Bošnjak 13:6.

Konačni poredak tako je sljedeći, 1. Čapljina 1 (Grbavac/Juka), 2. Bura 1 (Grubišić/Sentić), 3. Grude (Boban/Bošnjak) i Bura 2 (Marinko i Hrvoje Grubišić).

Novi prvaci Grbavac i Juka u osminifinala su nadigrali jaki dvojac Rastoka kojeg su činili reprezentativac Nikola Zelić i Danijel Kežić, zatim su u četvrtfinalu bili bolji od kombinacije Širokog, a onda su u u polufinalu i finalu otpuhali obje Bure. Zanimljiv je podatak da su u sva tri u prvom kolu, osmina finala, slobodna para poražena u drugom kolu, četvrtfinalu, a riječ je o ekipama Široki, Sveti Stipan 2 i Grude 2.

Odziv je bio jako dobar na turniru je nastupilo 13 parova iz osam klubova. Uz već spomenute sudjelovali su parovi Sveti Stipan I, Napredak Willa 1 i 2, te Čapljina 2, Dračevo i Rastok. Na prvenstvu se nije pojavila jedino postava prvaka Neuma.

Konstatirali smo da su novi prvaci u disciplini par Grbavac i Juka, do naslova došli pomalo neočekivano iz dva razloga, prvi je činjenica da su bili ukupno vjerojatno najtrofejniji par, drugi jedna su od najstarijih kombinacija i treći u jesenskom dijelu sezone ni oni ni njihov klub nisu blistali. Međutim, natjecanje parova je potvrdilo da iskusnijim igračima treba malo više vremena odnosno nastupa, pa da dođu u formu. Inače, Grbavac, a posebice Juka u karijeri imaju niz pojedinačnih naslova prvaka BiH. Prvenstvo je pokazalo da su gladni trofeja, što je možda i adut Čapljine za kup natjecanje koje će se održati koncem mjeseca.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...