Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U GOŠK-u nezadovoljni defetizmom nogometnih foruma i federalnih prvoligaša ističu: Nogomet bez igre gubi smisao

U GOŠK-u nezadovoljni defetizmom nogometnih foruma i federalnih prvoligaša ističu: Nogomet bez igre gubi smisao

by | 26. svibnja 2020. 10:28 | Vijesti

   Nedavna video konferencija Upravnog odbora Prve federalne nogometne lige i predstavnika klubova, donijela je zanimljivu situaciju. Samo jedan klub – GOŠK iz Gabele, bio je za nastavak prvenstva, dok su ostali manje-više imali neke razloge za status quo, odnosno završetak sezone bez igranja. Trojanci su tako ispali „posljednji Mohikanci“. Andrija Jurković sportski direktor kluba, govoreći o toj temi kaže:

   „Nismo očekivali baš takvu reakciju klubova. Ja sam bio sudionik te video konferencije ispred NK GOŠK, od prvog trenutka zalagao sam nastavak prvenstva. S obzirom da pratimo izjave Kriznog stožera Federacije da je epidemiološka situacija pod kontrolom, čak da je stanje dobro. Što više čelni ljudi Kriznog stožera isticali su da se u lipnju natjecanja moći nastaviti. U tom smjeru smo razmišljali. Mislili smo da će tako razmišljati većina klubova, kako bi rezultate ostvarili na zelenom terenu. Predstavnici Nogometnog saveza su nam prezentirali mjere koje bi trebalo poduzeti za nastavak treniranja i nastavak prvenstva. Kad su to završili, klubovi su odreda bili protiv nastavaka prvenstva!?. Mi smo i dalje bili da se igra, međutim ostali smo usamljeni. Moram reći da to nije i konačna odluka, konačnu odluku donosi Izvršni odbor NS BiH, međutim to će im biti putokaz u donošenju odluke.

   -Koje su to mjere koje su uplašile većinu klubova?

   -Prvo, testiranje igrača prije početka trenažnog procesa jednom, a drugi put prije početka prvenstva. Tu su i druge epidemiološke mjere, dezinfekcija stadiona, dezinfekcija prostorija, svlačionica, korištenje tuševa… Međutim, na tu temu se nije pokušalo ni razmišljati, odmah je rečeno – mi to ne možemo i odustalo. Pazite, to iziskuje određene troškove, mada imamo informacije iz Saveza, da će se pomoći klubovima epidemiološkim paketima, tipa dezinfekcijski tunel, dezinfekcijska sredstva, maske, rukavice, zaštitan odjela… Klubovi su se očito prepali tih mjera, najlakše je bilo reći – da su za prekid prvenstva i čekati sljedeću sezonu. Apsurd u cijeloj toj situaciji je da će za početak priprema, za sljedeću sezonu, i za sljedeće prvenstvo, kako sada stvari stoje, vrijediti iste mjere. Znači, to nas čeka i za sljedeće prvenstvo, ako nisu mogli sada, kako će za par mjeseci ispoštovati te mjere? Očito se nitko nije htio potruditi. Na žalost, imamo pola tablice koja se, možda, bori za opstanak, a osim nas ja ću se usuditi na taj način razmišljati – nitko se ne vidi kao konkurent Olimpiku za vrh tablice, odnosno za prvo mjesto. Mi smo što se toga tiče, u dosta teškoj situaciji, velikom zaostatku, ali bili smo riješeni pokušati.

   Osvrćući se na moguće posljedice pandemije i defetizma klubova Jurković dodaje:

   „Ovo će imati posljedice kako za nas tako i za druge klubove. Mi ćemo to premostiti. GOŠK je prevladavao i teža vremena pa će i sadašnje, sigurno će iz ovoga izići jači. Ne posustajemo u tome. Imamo razumijevanje većine sponzora, samo da se lopta počne okretati po terenima i da klubovi počnu funkcionirati. Nogomet bez igre gubi smisao! Ja mislim da će se nekim klubovima biti puno teže aktivirati nego GOŠK-u. Ova pauza je jako duga. Imali smo pauzu od gotovo tri mjeseca u zimskoj stanci, odradili smo pripreme i odigrali jedno kolo i onda je opet nastupila pauza koja će trajati tri, četiri, možda i pet mjeseci, što će biti nekih sedam, osam mjeseci. Ja se bojim da će se tako duga stanka puno veće posljedice ostaviti na igrače nego na klubove, iako će i neki klubovi biti u problemu. Bojimo se činjenice da je ovo vraćanja nogometa puno unazad, čak više nego što je bilo u ratno vrijeme, nego puno prije toga, kada će biti teško funkcionirati klubovima. Bojim se da će ovo biti zamiranje nogometa, na određeni način, vidjet ćemo što će se događati u budućnosti, ja želim sve najbolje svakomu“, naglašava u pogledu budućnosti nogometa skeptični direktor Jurković.

   Uglavnom, u GOŠK-u se očito boje da će duga stanka prije svega odraziti na igrače, koje će biti teško vratiti u puni trenažni proces i na nekadašnju razinu igre.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...