Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Haris Rizvanović, nogometaš GOŠK-a: Teško je objasniti naše igre u ovoj sezoni

Haris Rizvanović, nogometaš GOŠK-a: Teško je objasniti naše igre u ovoj sezoni

by | 20. svibnja 2021. 11:24 | Vijesti

    Navijači GOŠK-a tek su nakon utakmice 26-og kola Prve nogometne lige Federacije BiH, mogli odahnuti. Uvjerljivom pobjedom 6:1 protiv slabašnog Slavena, uzletjeli su do osme pozicije, popravili razliku pogodaka kao i učinkovitost napada. Čak četvrtinu svih pogodaka, ukupno 25 u tekućoj sezoni, postigli su Gabeljani protiv simpatične momčadi iz Živinica. Ako se u obzir uzme da su jesenas u 15 utakmica samo devet puta uspjeli zatresti mrežu, onda je razlika drastična. Branič Haris Rizvanović, bio je jedan od zaslužnijih za golijadu protiv Slavena. Kod prvog pogotka u šestoj minuti, poput klasičnog krila probio je desnu stranu i centrirao kao „na tanjuru” kapetanu Saviću, koji je neobranjivo glavom loptu sproveo u mrežu. Potom je u 38-oj minuti ponovo bio u glavnoj ulozi, poslije kombinacije s Bošnjakom, utrčao je u šesterac gdje ga ruši Taib Selimović, čist jedanaesterac. Siguran egzekutor bio je Dženan Haračić. Nakon što je izišao iz igre ustupivši mjesto mladom Anđelu Kordiću, u osvrtu na igru i sezonu je kazao:

   „Bili smo favoriti, ali utakmicu smo dobro otvorili, ranim pogotkom, kasnije smo imali jedanaesterac. Početkom drugog dijela pokazalo se da se nikoga ne smije ni trenutak, podcijeniti, pa je Slaven uspio smanjiti. Srećom nekoliko minuta poslije toga, povećali smo vodstvo na 3:1, čime je utakmica riješena. U srijedu idemo u Goražde, pa nam u nedjelju dolazi Travnik. Izišli smo iz krize očekujem dobre igre i povoljne rezultate”, kaže Rizvanović, te na upit o jesenskoj polusezoni i sam dvojeći nastavlja:

   „Ne znam nešto slično mi se nije dogodilo u karijeri, lopta neće pa neće kao da se urotila protiv nas. Sada nam se sve vraća, od jedanaest utakmica imamo šest pobjeda, četiri „iksa” i jednu izgubljenu, primili smo samo pet pogodaka, u drugom dijelu sezone. Po tome smo odmah iza Posušja. E, da smo ovako igrali prvi dio sezone, bili bi u vrhu”, kaže pouzdani branič GOŠK-a koji govoreći o svojoj nogometnoj budućnosti nastavlja:

   „Kad prvenstvo završi razmišljat ću o tome. Sada su mi u prvom planu igra i rezultati GOŠK-a. Po završetku sezone sjest ću s upravo i vidjeti što i kako”.

   Uglavnom, doskora anemični GOŠK je visokom pobjedom protiv Slavena, došao blizu prosjeka od pogotka po utakmici, dok je obrana i dalje čvrsta s 19 primljenih pogodaka odmah je iza vodećeg Posušja. S tri pogotka protiv Slavena, dva puta s bijele točke, Dženan Haračić je s ukupno 14 pogodaka, stigao do diobe prvog mjesta na listi najboljih strijelaca Prve lige.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...