Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Piromani pale kao da će Sudnji dan, a Mate Jurković zapovjednik vatrogasaca poručuje – Ovo je vaša zemlja!

Piromani pale kao da će Sudnji dan, a Mate Jurković zapovjednik vatrogasaca poručuje – Ovo je vaša zemlja!

by | 18. ožujka 2022. 16:09 | Vijesti

   Narod pali kao da će smak svijeta, bio bi kratak rezime onoga što smo čuli od pripadnika Profesionalne vatrogasne postrojbe „Čapljina”. Vatrogasci su bili vrlo kritični prema neodgovornom ponašanju građana. Od početka godine pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina, imali su oko 300 intervencija, od čega su glavnina požari.

   „Od ukupnog broja intervencija oko 270 su manji i veći požari”, kaže Mate Jurković, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina, te konstatira:

   „Može se reći da je u ovom djelu godine, jedini uzročnik požara čovjek”, procjenjuje zapovjednik Jurković, te po tko zna koji put, apelira na građane da je ovo njihova zemlja i da trebaju paziti na nju.

   Da je rezignacija čapljinskih vatrogasaca opravdana potvrđuje i novi požar na području Crnićkog polja, između Pruda i Crnića. Stup crnog dima koji je poprimio oblik gljive, kao poslije eksplozije atomske bombe, iz smjera jugozapada, satima je u petak popodne, bio vidljiv iz Čapljine. Gorjela je trska i drugo raslinje u močvarnom polju na granici između BiH i Hrvatske.

   Oko 15,30 sati kada smo vodili razgovor sa zapovjednikom Jurkovićem, postojala je opasnost da se vatra iz Crnićkog polja prebaci u naselje. Shodno dogovoru između BiH i Hrvatske, čapljinski vatrogasci su otišli na intervenciju preko teritorija Hrvatske. Zaista ono što smo gledali iz prostorija Radiopostaje Čapljina dakle, s petog kata, bilo je za svaku osudu.

   Inače, za vatrogasce i doslovce, vatren je bio protekli dio ožujka, kada su imali u prosjeku više od deset intervencija dnevno.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...