Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Napiši najljepše pismo i osvoji odlične nagrade

Napiši najljepše pismo i osvoji odlične nagrade

by | 26. veljače 2024. 15:44 | Aktualno, Vijesti

I ove godine Svjetska poštanska unija (UPU) organizira Međunarodno natjecanje u pisanju pisama za mlade s ciljem poticanja umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. U BiH natjecanje zajednički organiziraju tri poštanska operatora – Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Pošte Srpske. Pismo koje stručni žiri odabere kao najljepše predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem natjecanju.

Svjetska poštanska unija je u proteklih 150 godina, koliko postoji, služila ljudima širom svijeta u više od osam generacija. Od tog vremena svijet se dosta promijenio. Upravo iz tog razloga Svjetska poštanska unija ove godine želi potaknuti mlade ljude da razmišljaju o budućnosti svijeta te u skladu s tim su odredili novu temu za 53. natjecanje u pisanju pisama, koja glasi: “Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti”.

Vrijedne nagrade mogu osvojiti mladi ljudi od 9 do 15 godina starosti koji napišu pismo na zadanu temu i pošalju ga na adresu jednoga od tri bh. poštanska operatora. Originalni rad može sadržavati od 500 do 1000 riječi i mora biti u obliku pisma. Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM) i biciklima, dok će njihovi nastavnici materinskog jezika biti nagrađeni novčanim nagradama u iznosu od 150 KM. Za posebne pohvale i nagrade stručni žiri će izabrati još 8 radova, a njihove autore očekuju prigodni pokloni iznenađenja.
Hrvatska pošta Mostar posebno će nagraditi prigodnim darom (u protuvrijednosti 300 KM) školu iz koje na adresu HP Mostar stigne najljepše pismo. Natjecanje je otvoreno do 1. travnja 2024. godine. Propozicije natjecanja i sve ostale informacije se nalaze na službenoj web stranici Hrvatske pošte Mostar (www.post.ba).

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...