Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Aktivnosti Turističke organizacije „Čapljinka“: Ljetnog karnevala unatoč COVID-u – 19 će ipak biti i to 21. kolovoza

Aktivnosti Turističke organizacije „Čapljinka“: Ljetnog karnevala unatoč COVID-u – 19 će ipak biti i to 21. kolovoza

by | 13. srpnja 2021. 11:52 | Vijesti

   Nakon što je treći val pandemije korona virusa splasnuo, živnuo je turizam na jugu Hercegovini. U proteklih mjesec, dva došlo je do naglog rasta broja gostiju u odnosu na prošlo ljeto, a intenzivirane su aktivnosti udruga i organizacija vezanih za ovu djelatnost. Jedna od njih je Turistička organizacija „Čapljinka“ iz Čapljine, koja kroz stare i nove sadržaje nastoji privući pozornost žitelja ovoga grada i njihovih gostiju. Ono što je za širu javnost najzanimljivije svakako je informacija da će ljetnog karnevala ipak biti. Govori Elena Sesar tajnica Turističke organizacije „Čapljinka“:

   „Imat ćemo 22-gi ljetni karneval u Čapljini, koji će se održati 21. kolovoza. Po završetku pustolovne utrke mi smo intenzivnije startali u pripremnim radnja za karneval. Naša kulturno umjetnička društva će nam pomoći u njegovoj organizaciji. Kao i ranijih godina središnja manifestacija bit će na trgu, ispred gradske uprave. Pratit ćemo epidemiološke mjere za koje se nadamo da neće u većoj mjeri, omesti naše planove. Zdravlje nam je na prvom mjestu kao i odgovornost prema sebi i ostalima. U skladu sa svim epidemiološkim mjerama mi ćemo organizirati to druženje. Kako je upeklo ovih zadnjih dana nadamo se da i taj virus ne može izdržati ove hercegovačke vrućine, skoro da je pedeset u hladu“, polušaljivo primjećuje tajnica Sesar, te govoreći o proteklim aktivnosti nastavlja:

   „Čapljina čiji je sinonim Cvijet Hercegovine, birala je najljepši balkon, vrt i okućnicu. Upriličilo smo i „štrik izložbu“ s našom vrtićkom i školskom djecom, gdje smo se zabavili ispred prostorija našeg ureda. Naši sugrađani i svi gosti koji su posjetili Čapljinu tih dana, mogli su vidjeti jedinstvenu izložbu malih umjetnika na otvorenom“, kaže tajica TO „Čapljinka“, te na opasku da je taj sadržaj bio neočekivano dobro posjećen, nastavlja:

   „Da, od mališana, teta, pedagoga, baka, strina…, svi su jedva čekali da posjete izložbe i da se slikaju ispod tih malih umjetničkih djela. To je nastavak našeg oživljavanja manifestacije „Kultura i cvijeće“ koja se održavala godinama prije rata. Iduće godine popuštanjem mjera, radit ćemo i duže zabave imat ćemo o goste…, samo čekamo bolja vremena kada je pandemija korona virusa u pitanju“.

   Jedan od sadržaja koji je realiziran u proteklom razdoblju bila je 16. po redu pustolovna utrka, kojoj je primarni cilj promocija turističkih potencijala. Pobijedio je dvojac iz susjedne Hrvatske, a zanimljivo na ovogodišnjoj pustolovnoj utrci uz tri mješovita para, odnosno tri dame na triatlonu, sudjelovao je i jedan Portugalac.

   „Zadovoljni smo do sada realiziranim. Logično nismo išli u neke velika proširenja i aktivnosti. Do sada organizirano bilo jer mjesec za mjesec, a za naredne godine planiramo i neke novine, utrke mladih, utrke dama i slično. Imamo planova, samo treba predahnuti od pandemije korona virusa koji je posebice pogodio oblast turizma“, ističe Elena Sesar tajnica TO „Čapljinka“ iz Čapljine.

Prema tome ljetnog karnevala u Čapljini, nakon jednogodišnje pandemija stanke će ipak biti. Naravno, zbog epidemioloških mjera, razlikovat će se od prethodnih. Međutim, za organizatore TO „Čapljinka“ važno je da će se tradicija nastaviti.

{gallery}2021/7/karni{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...