Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljina spremna za 22. međunarodni ljetni karneval: U subotu slijedi karnevalsko ludilo jače i od korone

Čapljina spremna za 22. međunarodni ljetni karneval: U subotu slijedi karnevalsko ludilo jače i od korone

by | 20. kolovoza 2021. 12:50 | Vijesti

   Nakon što je Čapljina prošle godine preskočila tradicionalni međunarodni ljetni karneval, ove unatoč odjecima pandemije, manifestacija će nastaviti svoj život. Međutim, ovogodišnji karneval 22-gi po redu razlikovat će se od svih prethodnih. Naime, zbog epidemioloških mjera dio karnevalskih sadržaja bit će u on- line izdanju. Tako će video predstavljanje imati – „Veseli old timeri” iz Rijeke, zatim”Amici del carnevale di Venezia” iz Italije, „Džalamari” Kavadarci iz Makedonije, „Koranti demoni” Ptuj i „Turističko olepšavalo društvo” Šoštanj, iz Slovenije, te neumske mažoretkinje. Od gostujućih karnevalskih skupina, u živo, će nastupiti – „Čivijaški karneval” iz Šapca, Srbija, zatim KU „Cirimigini” Solin, Hrvatska, te „Feštađuni” iz Budve u Crnoj Gori. Uz čapljinske mažoretkinje koje će imati četiri koreografije od domaćih snaga predstavit će se HKUD „Seljačka sloga” iz Trebižeta, karnevalsko društvo „Zora” iz Struga i Gorice, uz pojačanje iz Ljubuškog „Dream Team Babe”.

   Zagrijavanje za 22. međunarodni ljetni karneval u Čapljini, započelo dolaskom karnevalskog princa iz Slovenije još u četvrtak, a službeni karnevalski sadržaji nastavljaju se u petak navečer druženjem u restoranu „Storija” u Tasovčićima. U subotu, 21-og kolovoza, aktivnosti započinju u 12 sati karneval partyem na kupalištu „Jaz” u Strugama. Program na središnjem gradskom trgu, kralja Tomislava, kreće u 18 sati Dječjom radionicom, a nastavlja se prijemom kod gradonačelnika Čapljine u 19 sati. Zbog pandemije korona virusa umjesto promenade gradskim ulicama, održat će se kratki mimohod od parkinga kod Osnovne škole Vladimira Pavlovića, do pozornice na središnjem trgu, gdje će predstavljanje karnevalskih skupina – u živo i video projekcije, krenuti u 20 sati. Vrhunac tog dijela programa bit će krunjenje Kraljice karnevala i proglašenje njenih pratilja.

   Završni dio manifestacije bit će koncert grupe „Oscar” iz Čapljine. Karnevalski program vodite će kolege novinari Mia Lovrić i Ante Bender.

   Organizator čapljinskog karnevala je Turistička organizacija Čapljinka”, a pokrovitelji su Grad Čapljina – gradonačelnik dr. Smilja Vidić i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

{gallery}2021/8/karneval{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!