Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mađarski prstenovači na Hutovom blatu traže u Mađarskoj prstenovane ptice

Mađarski prstenovači na Hutovom blatu traže u Mađarskoj prstenovane ptice

by | 30. listopada 2019. 16:18 | Vijesti

   Nakon prvog prstenovanja ptica u Parku prirode Hutovo blato s oznakom BiH, u kolovozu i rujnu, ovih dana tim poslom bave se prstenovači iz Mađarske i Vojvodine. Među njima je i Ferante Sekelj, student agronomije na mađarskom fakultetu u Senti, koji o boravku mađarskih prstenovača kaže:

   „Idemo postavljati mreža, to je uobičajeni dnevni posao. Prioritet su nam ptice u migraciji. Mi smo prstenovali ptice u Mađarskoj i Vojvodini i sada nam je cilj uhvatiti iste ptice, da vidimo gdje one migriraju, gdje zimuju. To je za nas jako važno. Uhvatili smo primjerke iz familije akrocefalus, za nas je to interesantna vrsta, jer one ne idu na zimovanje u Afriku nego ostaju negdje uz Jadran. Naš je cilj utvrditi ostaju li i ovdje“, kaže Sekelj, te naglašava:

   „Mjesto je super, jako nam se sviđa, ima sve što nam treba, jako smo zadovoljni, očekujemo uspješan završetak projekta“.

   Josip Vekić, voditelj Službe zaštite JP „Hutovo blato“, boravak i rad prstenovača iz Mađarske i Vojvodine smatra još jednim vidom afirmacije Hutovog blata, njegove biološke raznolikosti i ekološke vrijednosti.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...