Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mađarski prstenovači na Hutovom blatu traže u Mađarskoj prstenovane ptice

Mađarski prstenovači na Hutovom blatu traže u Mađarskoj prstenovane ptice

by | 30. listopada 2019. 16:18 | Vijesti

   Nakon prvog prstenovanja ptica u Parku prirode Hutovo blato s oznakom BiH, u kolovozu i rujnu, ovih dana tim poslom bave se prstenovači iz Mađarske i Vojvodine. Među njima je i Ferante Sekelj, student agronomije na mađarskom fakultetu u Senti, koji o boravku mađarskih prstenovača kaže:

   „Idemo postavljati mreža, to je uobičajeni dnevni posao. Prioritet su nam ptice u migraciji. Mi smo prstenovali ptice u Mađarskoj i Vojvodini i sada nam je cilj uhvatiti iste ptice, da vidimo gdje one migriraju, gdje zimuju. To je za nas jako važno. Uhvatili smo primjerke iz familije akrocefalus, za nas je to interesantna vrsta, jer one ne idu na zimovanje u Afriku nego ostaju negdje uz Jadran. Naš je cilj utvrditi ostaju li i ovdje“, kaže Sekelj, te naglašava:

   „Mjesto je super, jako nam se sviđa, ima sve što nam treba, jako smo zadovoljni, očekujemo uspješan završetak projekta“.

   Josip Vekić, voditelj Službe zaštite JP „Hutovo blato“, boravak i rad prstenovača iz Mađarske i Vojvodine smatra još jednim vidom afirmacije Hutovog blata, njegove biološke raznolikosti i ekološke vrijednosti.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!