Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nakon kornišona stigli i obični krastavci , cijena 3 KM/kg

Nakon kornišona stigli i obični krastavci , cijena 3 KM/kg

by | 21. travnja 2023. 15:52 | Aktualno, Vijesti

Na čapljinskoj Veletržnici ovog petka manje je prodavača, te je i manja ponuda. Razlog tome je Bajram, pa prodavači i proizvođači koji su islamske vjeroispovijesti su opravdano uzeli slobodan dan. Kupaca i dalje ima, u istoj mjeri tijekom cijelog ovog mjeseca travnja, a prodavači kažu kako su zadovoljni prodajom, no s obzirom da je ovo blagdanski mjesec u kojem se obilježavaju Uskrs, Vaskrs i Bajram, očekivali su i veću potražnju.
U proljetnoj ponudi pregršt je povrća, domaćeg voća još baš i nema, osim jagoda koje pristižu u sve većim količinama, a cijena im je od 5 do 7 KM, dosta manja u usporedbi s početnih 8 do 10 KM.
Novo, mlado povrća pristiže gotovo svakog dana. Već neko vrijeme u ponudi je mladi plastenički krumpir koji se naveliko prodaje po cijeni od 2 pa do čak 2,50 KM. Ima još starog krumpira, a cijena mu je ista, od 1 do 1,50 KM kilogram.
Nakon krastavaca kornišona koji su stigli u prvom tjednu travnja, koji sad koštaju od 3 do 3,50 KM, stigli su i obični krastavci koji se cijene oko 3 KM kilogram.
Mladi kupus je nešto skuplji u odnosu na protekli tjedan i sad košta od 1,40 do 1,70 KM, dok stari drži cijenu od 0,80 KM. Tražena je dosta raštika, a cijena joj je od 2 KM vrhovi do 4 KM list.
Kelj košta od 1,50 do 2 KM, brokula 3 do 4 KM, zelena salata kristal od 1 do-,30 KM, putarica od 1,60 do 2 KM. Kuka još uvijek ima u prodaji, a cijena im je 2 KM vezica.
Cijena blitve je 1 -1,50 KM, peršina i celera od 4 do 5 KM. U ponudi je i mladi špinat koji košta od 2,50 do 3 KM. Prasa studenačka također drži cijenu od 2,50 do 3 KM, dok je dalmatinska oko 1,50 KM. Batat košta od 3 do 3,50 KM, a mrkva i cikla 1,80 KM. Mladi luk je od 2 do 3 KM.
Sve navedene cijene su naveliko.
Domaćeg crvenog i bijelog nema u ponudi naveliko, no ispred veletržnice u manjim količinama domaći bijeli luk prodaje se i za 10 KM po kilogramu, kao i graha koji košta 7 KM kilogram. Cijena uvoznog graha u prodaju naveliko je 4,40 KM mladi i 1,90 KM stari.
Ispred Veletržnice prodaju se svakog petka riba, sir, jaja, , suho meso, presadnice, cvijeće, raznovrsni alati, a ima čak i tekstilne robe. Podsjetimo, cijene ribe su iste kao i proteklih nekoliko tjedana;
Pastrva košta 10-11 KM/kg, a fileti pastrve 20 KM/kg, orada 18 KM, somići 7 KM, šaran oko 15 KM/kg, cipol 5 – 6 KM/kg, te rus 4,00 KM/kg.
Sir – ovčji košta i do 25 KM/kg, a prodavači kažu da ovčjeg sira gotovo više i nema, prošla mu je sezona. Sir za pitu je od 6 do 8 KM, kravlji masni može se naći po 10 KM, neslani mladi je 7 KM, kajmak od 20 do 22 KM, sir iz kace 25 KM, a iz mijeha od 25 do 35 KM.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...