Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Osipa se Prva košarkaška liga: Čapljina odustala od elite igrat će ligu Herceg-Bosne

Osipa se Prva košarkaška liga: Čapljina odustala od elite igrat će ligu Herceg-Bosne

by | 7. rujna 2021. 14:59 | Vijesti

    Nakon Čelika iz Zenice i Čapljina je povukla ručnu, u idućoj sezoni umjesto u Ligi 13, čak se spominjala i Liga 16, igrat će ligu Herceg-Bosne. HKK Čapljina je javnost o tome obavijestila priopćenjem upućenim 7. rujna. U priopćenju kao glavni razlog za takav potez navode mnogobrojne nepoznanice uoči početka sezone i to ne samo ove nego i nekoliko prethodnih. Kako se ističe u priopćenju za javnost još uvijek se ne zna „niti tko će sve nastupati u Prvoj ligi, kakav će biti sustav natjecanja, propozicije natjecanja i slično”, stoji u priopćenju, a zatim se naglašava:

   „Ne želimo ponavljati scenarij s početka protekle sezone kada smo odgovore na ova pitanja dobili neposredno pred početak natjecanja, a riječ je o bitnim pitanjima od kojih ovisi mnogo toga u pripremama kluba. Smatramo da su takve bitne stvari trebale biti riješene još prije mjesec dana, odnosno u vrijeme kada ozbiljni klubovi i počinju s pripremama za narednu natjecateljsku sezonu”.

   Iz HKK Čapljina dalje ističu da „financijska situacija nije razlog za ovakvu odluku, za što je najbolji dokaz da u ovu sezonu naš klub ulazi bez prethodnih dugova.” U priopćenju se dalje navodi da klub ima snažnu podršku „kako grada Čapljine, tako i od drugih sponzora i ljubitelja sporta.” Kao drugi ozbiljan razlog za navedenu odluku iz HKK Čapljina ističu da se unatoč financijskoj stabilnosti samo po sebi postavlja pitanje „koliko je svrsishodno dovoditi mnogobrojne igrače ‘sa strane’ ako klub nema kvalitetnu bazu domaćih igrača.”

   U zaključnom dijelu priopćenja za javnost konstatira se da će „…politika našeg kluba u ovoj, a i narednim sezonama biti razvijanje podmlatka i ulaganje u svoje igrače, te se nadamo u nekom skorijem periodu povratku u Prvu ligu s domaćim kadrom u prvom planu”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Upravni odbor HKK Čapljina. (dmu)

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...