banerRC212

Utorak, 02 Veljača 2021

U pogonima Poljoprivredne zadruge "Sunce" u Nerezima, siju i prodaju

   U pogonima Poljoprivredne zadruge „Sunce” u Nerezima kraj Čapljine, u tijeku je sjetva različitih vrsta povrća. Dragan Dadić, direktor Zadruge ističe da su porudžbine približne prošlogodišnjima. Drugi riječima kazano pandemija korona virusa ne bi trebala ostaviti značajnijeg traga na proizvodnji povrća u narednom razdoblju.

   Za građane je svakako važna informacija da su isporuke u tijeku, odnosno oni koji žele mogu već nabaviti rane sorte povrća. Riječ je o dvije kulture – zelenoj salati i kupusu. Kako ističu zadrugari traže se manje količine, uglavnom za male obiteljske plastenike. Treba svakako istaknuti da Poljoprivredna zadruga „Sunce” ove kao i prošle godine, nudi usluge sjetve i njegovanja mladih biljaka, do tzv. pikiranja, za povrtlare, te odrasle biljke za tržište. (dmu)

Dr. Smiljan Vidić gradonačelnik Čapljine ugostio Maju Jelčić

   Da sustavan rad i upornost na duge staze donose uspjehe, nagrade i priznanja, primjer je mlada čapljinska nogometašica Maja Jelčić. Nakon što je potukla sve rekorde debitirajući za žensku seniorsku nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa samo šesnaest godina, kao kapetanica predvodeći U - 15, pa U -17 na koncu i U – 19 reprezentaciju, izabrana je za „osobu godine 2020. u svijetu ženskog nogometa BiH”. Povodom njezinih sportskih postignuća Maju Jelčić ugostio je dr. Smiljan Vidić, čapljinski gradonačelnik, koji je tom prilikom kazao:

   „Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao prigodu primiti našu Maju koja je, što se tiče ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini, uvjereni smo i šire jedan od najvećih talenata. To pokazuju njezini rezultati. Naravno o njima ne kanim pričati, nego mogu naglasiti kada netko sa šesnaest godina bude kapetan reprezentacija U – 17, U – 19, to je velika stvar, a kada u tim godinama zaigrate za A reprezentaciju onda je to vrhunac”, naglasio je gradonačelnik dr. Vidić, te dodao:

   „Zbog svega toga bilo mi je jako drago primiti Maju i s njom porazgovarati. Ispred grada Maju smo darivali skromnim poklonom, kao priznanje njezinim postignućima, ali i kao poticaj za dalji rad”.

   Kao priznanje za svoje sportska postignuća u ovom trenutku svakako najbolja čapljinska sportašica od grada je dobila 1.000 KM, koje će kako reče, iskoristiti za nabavku sportske opreme. U kraćem obraćanju radišna Maja je u izjavi novinarima, kazala:

   „Zahvaljujem se gradonačelniku što me je pozvao na ovaj prijem i na ovom za mene velikom poklonu. Nadam se da ću i ubuduće Čapljinu predstavljati u lijepom svijetlu. Jutros sam imala poseban osjećaj, ovo zaista nisam očekivala. Malo sam se i preispitivala, kad sam pošla u Gradsku upravu kažem sebi – valjda si to i zaslužila. Za budućnost mogu samo reći da želim igrati u nekom velikom klubu, kojem za sada je rano govoriti, jer treba mi još puno utakmica i iskustva”.

   Valja reći da je Maja iznad svega radišna mlada djevojka, koja se na pijedestal ženskog nogometa u BiH, penje trenirajući s muškarcima. Godinama je igrala za omladinski pogon HNK Čapljine, trenutačno je članica SFK Sarajevo 2000, višestrukog prvaka BiH. Međutim, trenira s kadetima GOŠK-a koje vodi njezin otac Davor Jelčić, koji je također prisustvovao prijemu. Narednih dana Maja će u dresu SFK Sarajevo u Beogradu igrati protiv Crvene Zvezde, a zatim će s reprezentacijom BiH igrati protiv Srbije. Dakle, njezini rezultati nisu slučajni – radišna je i uporna, primjer mladima koji se žele baviti sportom.

D. Musa

M. Limov

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!