banerRC212

Utorak, 01 Prosinac 2020

U Čapljini: Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

   Prodajnom izložbom rukotvorina svojih članova Humanitarna udruga „Cvijet” iz Čapljine, obilježila je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinac.

   „Međunarodni dan osoba s invaliditetom je 3-eg prosinca, međutim kako se najavljuje loše vrijeme, mi smo izišli dva dana prije”, pojasnila je Andrijana Suton, voditeljica spomenute udruge, te dodala:

   „Ovo je naša tradicionalna manifestacija koja uvijek naiđe na dobar prijam građana. Tako je i ove godine, mada smo imali poteškoća u pripremanju izložbe. Držali smo se mjera zaštite od COVID-a 19, pa su i pripreme bile nešto drugačije nego ranijih godina. Žao mi je što su na izložbi prisutna samo dva naša člana, jednostavno morali smo i brojnost uskladiti prema epidemiološkim mjerama”, rekla je gospođa Suton.

   Od voditeljice gospođe Suton, doznali smo da i članovi Udruge „Cvijet” kao i drugi građani, imaju poteškoća zbog raznih ograničenjima koja su posljedica COVID-a 19. Uz ostalo manje je druženja, manje manifestacija, sve je podređeno zaštiti zdravlja članova Udruge. Valja reći da je cilj obilježavanja međunarodnog dana osoba s invaliditetom, postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive.

Tekst i foto: D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!