banerRC212

Srijeda, 25 Studeni 2020

Zlatko Kojić: U GOŠK-u sam sedamnaest godina nešto slično ne pamtim, peh za pehom

   Četrnaesto mjesto, sa četrnaest bodova, samo devet pogodaka u 15 odigranih utakmica, čak tri trenera..., to je razina (ne)moći federalnog prvoligaša GOŠK-a iz Gabele ove jeseni. Planovi su bili visoki, a dijametralno suprotna njihova realizacija. Zlatko Kojić koji je u zadnje tri utakmice jesenske sezone vodio ekipu, osvrćući se na postignuto, kaže:

   „Nikad lošija polusezona u povijesti našega kluba. Od starta nam nije krenulo kako treba, doveli smo dosta igrača, prvi krenuli s pripremama, najavili borbu za vrh međutim rezultati su izostali. Nakon tri kola došlo je do smjene, trener Trivunović je odstupio, došao je drugi trener, Igor Pamić. On je tražio neke druge igrače jer po njemu postojeći nisu dovoljno dobri za ambicije kluba. Onda je u hodu dovedeno još dosta igrača. Međutim, opet je rezultat izostao, te se uprava odlučila zahvaliti treneru Pamiću, pa smo mi treneri iz omladinskom pogona dobili priliku, rekao bi zaduženje, voditi ekipu. Ni u ta tri kola nije bilo blistavo, ni mi nismo uspjeli razdrmati ekipu, pa je čitava polusezona bila za zaborav. S obzirom na učinjeno od strane kluba nikada lošija sezona u povijesti kluba“, konstatira trener Kojić, te na upit što na osnovu iskustva iz tri utakmice koje je proveo na klupi, smatra uzrokom posrtanja – kvaliteta, sprema ili nešto treće, nastavlja:

   „Ne mogu se oteti dojmu da nam je najveći problem neefikasnost. Recimo dobro smo igrali u gostima u Travniku i Kaknju. Oba puta smo izgubili s 1:0, a nismo bili slabiji protivnik. U Travniku smo primili gol iz penala, u Kaknju nam je mrežu zatresao igrač na kojega smo obranu upozorili. U drugom poluvremenu bili smo dosta bolji promašili dva zicera, naš igrač je išao sam na golmana, jednostavno ta realizacija nas je koštala, ona nas je dotukla. Toliko peha, toliko nesreće, četiri utakmice smo izgubili pogodcima u zadnjoj minuti. Jednostavno sve se poklopilo u ovoj polusezoni, peh do peha i na kraju smo tek četrnaesti.

    -Šest utakmica GOŠK je izgubio s 1:0, kako, zašto?

   -Sve naše utakmice, svih devet poraza je s 1:0 ili 2:1, nitko nije GOŠK-a dobio s dva pogotka razlike. Sve je bilo li la, protivnici i jesu su takvi, čitava liga je dosta izjednačena. Evo ove tri utakmice što sam ja vodio mogle su se okrenuti i na jednu i na drugu stranu, međutim sreća se uvijek okrene protiv nas, ne znam gdje smo se toliko zamjerili da nas se dosta toga okreće kako ne treba Sve se to ove jeseni poklopilo i tu smog dje jesmo

   -Dugo ste u klubu, pamtite li nešto slično?

   -Ja sam sedamnaest godina u GOŠK-u nešto slično ne pamtim. Mi smo otvoreno najavili borbu za Premijer ligu, a dogodilo se fijasko. Sjećam se kada smo prvi puta ušli u Premijer ligu da je cilj bio osigurati opstanak, sada se sve kontra dogodilo. Jednostavno ja ovo nisam doživio, ovo mi je prvi put da se susrećem s ovakvom situacijom u klubu.

   Zlatko Kojić je izričit što se tiče njegovog statusa u klubu – moji svi planovi vezani su za omladinski pogon. Imamo dobre generacije, dobre rezultate, učinit ću se da tako nastavimo.

   -Što se tiče eventualnog savjeta upravi kluba, novom treneru Kojić, konstatira:

   -Moje mišljenje je primjer Posušja, treba se bazirati na domaći pogon, a to su igrači iz okolice koji nisu na stanu i hrani, te angažirati pet, šest kvalitetnih igrača. Mi imamo petnaest, šesnaest igrača sa strane, to je po mom mišljenju previše“, zaključuje trener Kojić dodajući za ilustraciju nemoći Trojanaca ove jeseni primjećuje:

   „Prošle sezone smo imali Anesa Mašića koji je u prvom dijelu sezone dao osam, devet golova, a ove sezone naš najbolji strijelac Jusufbašić postigao je dva gola!?“

   Na ovaj podatak svaki komentar je suvišan.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!