banerRC212

Subota, 25 Kolovoz 2018

Čapljina II je osvojila drugo mjesto u ovogodišnjoj Ligi Hercegovine

Čapljina II je osvojila drugo mjesto u ovogodišnjoj Ligi Hercegovine. Sinoć u finalu Balinovac (Mostar) – Čapljina II 4:0, poluvrijeme 2:0. Bez obzira na poraz u finalu Čapljina II je osvajanjem drugog mjesta postigla veliki uspjeh. Podsjećamo, Čapljinci su startali u predkolu, pobjedom protiv Brišnika (Tomislavgrad) 3:1, slijedile su još dvije pobjede, u četvrtfinalu nad Dragićinom, prvakom Čitluka, 4:2, te u polufinalu protiv Meljakuše (Posušje), također 4:2.
Finalna utakmica počela je uz laganu premoć Čapljinaca koji nisu uspijevali pronaći put do mreže odličnog Marka Čolaka, vratara Balinovca, na drugoj strani iz prvog šuta u okvir vrata Balinovac je poveo 1:0. Do poluvremena poslije još jedne greške, Čapljina II je primila i drugi pogodak, a u nastavku se nije uspjela vratiti, dok su Mostarci s još dva pogotka ovjerili pobjedu. Uglavnom, četvrta utakmica u nizu, nije bila pravi odraz vrijednosti nogometaša prvaka čapljinske Lige mjesnih zajednica, koji je poražen bez prave borbe. Za pobjedničku ekipu pogotke su postigli – Romano Vlaho dva, a Igor Pehar i Franjo Bubalo po jedan.
Program finalne večeri počeo je utakmicom za treće mjesto između Meljakuše, prvaka Posušja i Jara, prvaka Širokog Brijega. Slavili su Posušaci, uvjerljivo 9:3, uz čak pet pogodaka Daria Penave. U revijalnoj utakmici uoči finala, MNK Vjekoslav Arapović(Mostar) pobijedio je MNK Ljubuški 6:0. Dakle, finalna večer je protekla u znaku uvjerljivih pobjeda.
Pehar ekipi Čapljine II i srebrene medalje za osvojeno drugo mjesto, uručio je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade H-N županije, dok je pobjedničkom sastavu pehar i zlatna odličja uručio dr Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH.
Za najboljeg vratara turnira proglašen je Marko Čolak (Balinovac), najbolji strijelac s 8 pogodaka, bio je Dario Penava (Meljakuša), dok je za najboljeg igrača završnice Lige Hercegovine izabran Romano Vlaho.
Bez obzira na poraz u finalu, ekipa Čapljine II, vodstvo mjesne zajednice Čapljina II i predstavnici Športskog saveza Čapljine, na licu mjesta zajedničkom večerom, obilježili su uspjeh čapljinskog predstavnika. Podsjećamo, ovo je bilo tek drugo finale čapljinskih predstavnika, prije Čapljiner II u finalu je igralo Gabela Polje, 2011. godine, koje je na penale također poraženo od prvaka Mostara, Bijelog Polja.

 

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!