banerRC212

Četvrtak, 23 Kolovoz 2018

I GOŠK u akciji – Svi za Koketa

   Nogometni klub GOŠK iz Gabele, priključuje se akciji Crvenog križa Čapljine za pomoć u liječenju Davora Sušca Koketa, vjernog navijača. U tu svrhu izdvojit će se dio prihoda s prvenstvene utakmice, GOŠK – Široki Brijeg, Hercegovački derbi u Gabeli, igrat će se u nedjelju, 26-og kolovoza, a počet će u 17 sati.

   Iz GOŠK-a pozivaju navijače, ljubitelje nogometa i građane koji mogu, da ih dolaskom na utakmicu, podrže u sportsko-humanitarnoj misiji.

GOŠK iz Gabele između želja i mogućnosti - Lavovi u krletki realnosti

Deveto mjesto nakon polovice prve trećine nogometnog prvenstva Bosne i Hercegovine, svakako nije učinak kojim bi pristaše „lavova“ iz Gabele, mogle biti zadovoljne poslije sjajnog proljeća. Podsjećamo, u završnici prošle sezone GOŠK se impozantnom rezultatskom serijom u Ligi za opstanak, bodovno izjednačio s petoplasiranim Radnikom u Ligi za prvaka. To je uspjeh koji će biti teško ponoviti, bar u dogledno vrijeme. To je realnost, a evo i zašto.
Ako se uzme zapisnik s utakmice šestog kola Lige za opstanak i ključne pobjede GOŠK-a protiv Slobode u Tuzli, kojom je riješio sve dvojbe oko statusa u Premijer ligi, vidi se da u ovoj sezoni nedostaje pola momčadi!? Od četrnaest igrača koji su počeli utakmicu u Tuzli, nema petorice koja su počela utakmicu i dvojice koja su ušla s klupe, a to su Matej Rodin, Tarik Isić, Branimir Odak, Stefan Barić, Nardin Mulahusejnović, te Marko Mišić i Hyon Uk So. Sedmorici pobrojanih treba pridodati i Zvonimira Dalmatina, koji je bio odlična rezerva na svim pozicijama u obrani, pa Marića... Dakle, ne samo što se osula skoro cijela postava, nego su – Rodin, Barić, Mulahusejnović i Mišić, bili nositelji igre.
U međuvremenu na Podavalu su stigli Vedin Kulović, Miha Vidmar, Ernest Grvala, Elvedin Aletić, Marin Karamarko, Nermin Hajdarević i Anđelo Bevanda, a potpisalo je i nekoliko juniora od kojih je za sada, dres navlačio samo Boško Bošković. Od pridošlica solidno su krenuli Kulović, Hajdarević, Vidmar, pa Aletić i Bošković, ali treba im vremena, što znači da to još nisu zamjene za one koji su otišli. Imajući to na umu, pa težak raspored na startu, u četiri kola GOŠK je igrao s tri prvoplasirane ekipe iz prošle sezone, mali broj pripremnih utakmica, samo četiri, učestale ozljede, onda trenutačni bodovni saldo ne djeluje tako depresivno, posebice imajući na umu činjenicu da im je susjed na ljestvici prvak Zrinjski.
Od šest prvenstvenih utakmica Gabeljani su dobro odigrali četiri – tri domaće Željezničar, Zvijezda i Tuzla City i jednu gostujuću – Sarajevo, dok su na dvije gostujuće, mada su mogli i bolje proći od uvjerljivih poraza – Zrinjski, Krupa, podbacili. Da bi prema igri bilo realno, nedostaju tri domaća boda, jedan protiv Želje i dva protiv Zvijezde. Sva tri su trudom zaslužena, međutim greške i neefikasnost, odnijeli su ih s Podavale. Na četiri spomenute utakmice momčad je pokazala prošlosezonsku borbenost, međutim očito je da nema širine igračkog kadra. Proljetos je GOŠK igrao s 18 igrača, a sada je sveden na 13, 14, pa kada netko izostane ili pogriješi, teško je naći pravi „lijek“. Kad se sve navedeno sabere i oduzme onda deveto mjesto ne izgleda loše, naprotiv, samo žulja bodovni učinak.
Prema tome, u danim okolnostima teško je bilo više očekivati. Isto tako ne treba očekivati da će se stanje riješiti u narednih utakmicu, dvije, objektivno GOŠK-u za povratak na prošlosezonske grane treba bar prva trećina sezone, ako ne i cijela jesen! Tek kada se novi igrači uklope u momčad može se očekivati rezultatski niz, a do tada treba rada i strpljenja.

  • Objavljeno u Sport

Čapljina II večeras će u polufinalu Lige Hercegovine, igrati protiv prvaka Posušja, Meljakuše

Čapljina II, pobjednik Lige mjesnih zajednica Čapljine, večeras će u polufinalu Lige Hercegovine, igrati protiv prvaka Posušja, Meljakuše. Druge četvrtfinalne večeri Meljakuša je s 3:1 savladala prvaka stolačke općine momčad Stoca. U drugoj utakmici sinoćnjeg programa, Jare prvak Širokog Brijega, pobijedile su Pregrađe, prvaka ljubuške općine, također s 3:1.
Program četvrte večeri Lige Hercegovine, počet će u 20 sati utakmicom, Jare (Široki Brijeg) – Balinovac (grad Mostar), a potom od 21 sat, slijedi revijalna utakmica veterani HŠK Zrinjski – veterani NK Široki Brijeg. Druga polufinalna utakmica, Čapljina II – Meljakuša (Posušje), na programu je od 22 sata.
Ovogodišnja završnica Lige Hercegovine igra se na Sportskom centru iza Desete osnovne škole u Mostaru.

  • Objavljeno u Sport

Crveni križ općine Čapljina u suradnji sa Rukometnom akademijom Čapljina pokrenuo je akciju "Pomozimo Davoru Sušcu - Koketu, da ode na potrebnu rehabilitaciju u Fojnicu"

Crveni križ općine Čapljina u suradnji sa Rukometnom akademijom Čapljina pokrenuo je humanitarnu akciju „Pomozimo sugrađaninu Davoru Sušcu – Koketu, da ode na potrebnu medicinsku rehabilitaciju“.

Crveni križ općine Čapljina otvorio je humanitarni žiro račun broj: 3381102246360840 UniCredit Bank na koji možete uplatiti sredstva sa naznakom „ZA KOKETA“
Humanitarne kutije za prikupljanje priloga, uz suglasnost vlasnika ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji bit će postavljene: caffe Craft, caffe Exit, caffe Hangover, caffe Hennessy, caffe Absolute, caffe 3D, caffe Fontana, pivnica Royal, pizzeria La Bocca, konoba Hercegovac, slastičarna Marlena, hotel Mogorjelo, Gradska ljekarna Čapljina, TR Vidmar, vrtić Cvitak, TR Dalmata, TR Mlini – Krešić, Dragstor, Diskont -Šimović, te u nedjelju 26.8., na stadionu „Perica - Pero Pavlović“ na utakmici GOŠK - Široki Brijeg, koja počinje u 17 sati.

Iz Crvenog križa zahvaljuju svima koji su spremni pomoći.

Općina Čapljina uspostavila suradnju s Velikom Goricom i Požegom

Lokalni ekonomski razvoj jedan je od najznačajnijih razvojnih pravaca u svakom gradu i općini i od njega ovisi kako će gradovi i općine izgledati u budućnosti. Općina Čapljina s puno odgovornosti i pozornosti izgrađuje grad vodeći računa o svim segmentima- infrastrukturnim, društvenim, kulturnim, sportskim.
Apliciranjem na program Europa za građane uspješno je provela projekt „Knowledge is power-together for EU“ vrijedan 24.190,00 €. Ovim projektom uspostavili smo suradnju sa gradovima u Republici Hrvatskoj- Gradom Velika Gorica i Gradom Požega te dobili prigodu razmijeniti iskustva o važnosti pristupanja Europskoj Uniji. Identificirane su mogućnosti za buduću suradnju kroz inovativne koncepte i uključivanje građana u projekte kroz volontiranje, a sve s akcentom na dugoročno i održivo partnerstvo.
U trodnevnim aktivnostima od 17.-19.8.2018. koje su uključile 265 lokalnih i međunarodnih sudionika istakle su se potrebe međukulturalnog dijaloga te mogućnosti poboljšanja uvjeta za civilno i demokratsko učešće na nivou Unije. Osnovna tema bila je Budućnost Europe i to s ciljem da se pomogne građanima Čapljine da vizualiziraju svoju budućnost u EU kroz diskusije, radionice i okrugli stol gdje su međunarodni sudionici prezentirali mogućnosti i prilike koje pristupanje Europskoj Uniji može donijeti. Kroz radionicu sudionici su dobili prigodu upoznati se i prezentirati jedni drugima svoje gradove, kulturu, projekte na kojima su angažirani te kroz primjere dobre prakse pomoći da shvatimo gdje smo mi u odnosu na Europsku Uniju.
Predstavnici lokalnih i međunarodnih sudionika sudjelovali su na radionici- okrugli stol gdje je uspostavljen kontakt te su se kroz diskusiju i samu radionicu dobili odgovori na pitanja i otklonile sumnje oko mogućeg pristupanja Europskoj Uniji. Za lokalne predstavnike korisna su bila saznanja oko EU Fondova koji su na raspolaganju Bosni i Hercegovini kroz iskustva međunarodnih sudionika koji su se nalazili u istoj situaciji.
Poseban naglasak stavljen je na suradnju općine Čapljina sa gradovima Velika Gorica i Požega u pogledu zajedničkih projekata kojima će se aplicirati na EU fondove. Potpisivanjem sporazuma utvrdilo se postojanje zajedničkog interesa za suradnju u programima Europske Unije i to poglavito u područjima vezanim za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo kroz umrežavanje, razmjenu znanja, iskustava i tradicije, a sve zasnovano na međusobnom razumijevanju i uvažavanju različitosti što predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe.

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!